Festival nabídne animáky i zajímavé workshopy

Další ročník Mezinárodního festivalu dětské a studentské multimediální tvorby TikFilm se bude konat v Ostravě od středy 23. do soboty 26. listopadu 2022. Festival pořádá Ateliér animované tvorby Fakulty umění Ostravské univerzity. Představuje tvorbu dětí a studentů v širokém spektru animace, motion grafiky, světelného designu, videoartu a PC her. Na programu jsou projekce filmů, přednášky, ale i zajímavé dílny pro děti i dospělé.

Organizátoři festivalu pro návštěvníky festivalu připravili filmy studentů středních i vysokých uměleckých škol z celé české republiky – FAMU, UMPRUM, Univerzity Tomáše Bati, Západočeské univerzity v Plzni, ale i ze škol zahraničních.

V rámci festivalu se bude v pátek 25. listopadu konat také na Fakultě umění, na ulici Podlahova 3 v Mariánských Horách, den otevřených ateliérů, kdy si návštěvníci mohou prohlédnout interiér univerzity. V tento den studenti budou v prostorách fakulty prodávat své umění. Můžete se zastavit u projekce soutěžních filmů nebo na animačních workshopech pro děti, na které je ovšem nutné předem se registrovat.

Tržiště s uměním bude k dispozici také v sobotu dopoledne v centru Ostravy v kavárně Atlantik. V tento den dopoledne můžete také v Minikině zhlédnout vítězné filmy letošního Mezinárodního festivalu animovaného filmu v Liberci Anifilm 2022 a soutěžní pásma filmů TrikFilmu 2022.

V rámci festivalu v Ostravě bude otevřená také výstava ke 30 letům animované tvorby na Ostravské univerzitě, kterou můžete navštívit ve studentské galerii GAFU, Českobratrská 16.

Více o festivalu najdete na webových stránkách www.trikfilm.cz či na Facebooku.

(hav)

Příbuzné články