Světoznámí Guano Apes potěší návštěvníky nového ostravského festivalu

V Ostravě se chystá na podzim 2023 nový hudební festival. Headlinerem prvního ročníku budou Guano Apes. Pokud jste příznivci této německé rockové formace, tak si poznamenejte, že Alterova festival je plánován na sobotu 21. října 2023 v ostravském Trojhalí Karolina.

Guano Apes hrají alternativní rock/metal. Jejich energický mix grunge a heavy metalu z nich dělá jednu z nejúspěšnějších německých skupin. Kapela, jejíž název lze přeložit jako „Guánové opice“, byla založena v roce 1990 v německém Göttingenu. Zakládajícími členy jsou kytarista Henning Rümenapp, basista Stefan Ude a bubeník Dennis Poschwatta. Zpěvačka Sandra Nasic přišla do skupiny až v roce 1994. Kapela svoji profesionální kariéru odstartovala až roku 1996, kdy vyhrála v Německu soutěž s písní "Open Your Eyes". Tato skladba se na dlouhou dobu stala nejúspěšnějším singlem, v roce 1997 následovalo album Proud Like a God. V letech 2000 a 2003 byla vydána i alba, která se dostala na první místa žebříčků – Don't Give Me Names a Walking on a Thin Line.

Skupina se rozpadla v roce 2004 po vydání výběrového alba Planet of the Apes a po posledním turné. Poté se v roce 2009 znovu sešli. Více aktuálních informací o kapele najdete třeba na jejich Facebooku.

Festivalové novinky pak můžete sledovat třeba na Instagramu.

(hav, foto: facebook.com/gapesofficial)

Příbuzné články