Bohatý doprovodný program, Mig 21 nebo světový DJ Dimension

Studentské oslavy příchodu jara, které mají v Ostravě dlouholetou tradici, jsou už za rohem. Vyvrcholením oslav je právě Majáles Ostrava, který je každoročně pořádán studenty z Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava a Ostravské univerzity.

Aktuální informace v rozhovoru sdělil Štěpán Křikava ze Stavovské unie studentů Younie.

Kde se bude odehrávat letošní ročník Majálesu Ostrava?

Letošní ročník se bude opět konat na Slezskoostravském hradě, a to přesně 13. května. Jedná se o specifické místo s osobitou atmosférou, která hezky doplní studentskou atmosféru našeho festivalu.

Proč jste se rozhodli pro sobotu?

Sobota je pro všechny z nás, tedy studenty i pracující méně vytížený den. Z naší zkušenosti z minulých let se stihl tradičního majálesového průvodu zúčastnit jen omezený počet lidí. V tomto by mohla sobota zásadně pomoci.

Proč by si studentský majáles neměl nechat ujít žádný student?

Majáles je neodmyslitelnou části oslav studentského života. Je to místo, kde se setkávají nejen studenti středních i vysokých škol, ale i absolventi nebo lektoři. Společně si tak mohou užít den plný zábavy bez povinností a odpočinout si před nadcházejícími zkouškami nebo jinými výzvami, které na ně v životě čekají.

Na kolik hudebních scén se můžeme těšit?

Letošní 27. ročník nabídne jako každý rok široké spektrum žánrů na celkem 3 hudebních scénách (HSF System stage, Veolia stage a DPO Electro stage). Každá stage bude něčím specifická a věříme, že si každý najde to své.

Vystoupí na majálesu i nějaká zahraniční hvězda?

Ano! Headlinerem 27. ročníku bude DJ Dimension, který pochází z Velké Británie. Dimension je jedno z největších jmen DnB scény. Mezi jeho největší hity patří písničky Desire, Ready To Fly, Devotion, Generator, Offender a mnohé další.

Na koho dalšího se můžeme těšit?

Největší českou hvězdou bude kapela Mig 21, která se na majáles vrátí po 4 letech. Fanoušci rapu se mohou těšit třeba na Marpa & Troublegang, Raega, Gleba nebo Resta. Se svými chytlavými písničkami vystoupí Thom Artway a na vlně reggae se budete moci svést s formací Cocoman & Dr. Kary & Messenjah. Nebude chybět ani rocková kapela Hentai Corporation, punková Mucha, taneční Malalata nebo ostravská kapela Truth Is Out There.

Kde a za kolik je možné koupit vstupenky?

Vstupenky lze koupit na webu www.majalesostrava.cz. Jelikož je majáles studentská akce, snažíme se, aby byly vstupenky dostupné pro každého. Aktuálně je možné vstupenku pořídit za 350 Kč.

Máte i letos připravený doprovodný program?

Ano, majálesový měsíc odstartoval již 5. dubna, kdy se konalo Zahájení majálesového měsíce. Younie si připravila 3 hudební vystoupení a mnoho doprovodných aktivit.

Jako další následovala akce Escape game, která se konala 11. 4. v prostorách Rádia Kolej. Pro lidi, kteří si rádi porovnávají své znalosti jsme připravili na 19. dubna Quiz Battle, kde se mezi sebou utkají studenti VŠB-TUO a OU.Souboj se uskuteční v aule OU.

Nejen pro šampiony v Beer Pongu jsme si připravili další ročník našeho Beer Pong turnaje. Svoji mušku si budete moci porovnat 26. 4. na Minigolfu kolejí VŠB-TUO. Novinkou letošního majálesového měsíce je akce DJ Contest. Při této příležitosti budou mezi sebou finalisté soutěžit o jedinečnou příležitost, a to zahrát si na afterparty Majálesu Ostrava. Akce se bude konat 3. května na Minigolfu kolejí VŠB-TUO.

Jako každý rok nebude chybět ani tradiční majálesový průvod v den majálesu. Pomyslnou sladkou tečkou bude afterparty, která se bude konat po skončení majálesu v BARRÁK music clubu.

Web: https://majalesostrava.cz/
Facebook: https://www.facebook.com/MajalesOstrava 
Instagram: https://instagram.com/majalesostrava/
Událost:  https://facebook.com/events/549549446693775  

Autor: Tomáš Juříček

Příbuzné články