OLYMPIC 60 - Velký letní koncert na Loděnici Děhylov

OLYMPIC 60, 1963-2023 ... vlak, co nikde nestaví! Na velký letní open air koncert nestárnoucí legendy české hudební scény, která slaví 60 let, se můžete těšit  sobotu 12. srpna od 19 hodin. Olympic zahraje své největší hity na velké scéně Loděnice v Děhylově.

Skupinu založil v roce 1963 s původním názvem Karkulka (Karlínský Kulturní Kabaret) Miloslav Růžek. Původní členové patří mezi zakladatele české rockové hudby a debutové album Želva je považováno za jedno z přelomových alb českého bigbeatu. Po první polovině 70. let dvacátého století, nastává další z vrcholů tvorby v podobě konceptuální albové trilogie Prázdniny na Zemi, Ulice a Laboratoř. Tu už nahrál baskytarista Milan Broum, který do skupiny vnesl skvělé instrumentální výkony. Texty dodávali zejména Zdeněk Rytíř a Pavel Vrba (v období 1965–1969 byl téměř výhradním textařem Pavel Chrastina).V roce 2012 skupina oslavila své 50. narozeniny halovou koncertní šňůrou. V květnu 2013 zemřel po koncertě v Karlových Varech dlouholetý bubeník skupiny Milan Peroutka.

V květnu 2013 do kapely nastoupil bubeník Martin Vajgl. Kapela následně v letech 2013-2015 natočila novou albovou trilogii Souhvězdí a pravidelně koncertovala s programem Permanent Tour. V roce 2016 proběhlo akustické turné Plugged Unplugged a v roce 2017 Olympic v zaplněné O2 Aréně slavil 55. výročí svého vzniku. V následujícím roce pak vzniklo nové album Olympiku s názvem Trilobit, které vyšlo v září 2018.V roce 2019 kapela vedle aktuálního koncertního programu oživuje materiál z prvního řadového alba Želva, který jako připomínku 50. výročí vydání původního LP představuje na speciálním vzpomínkovém koncertu.V březnu 2020 ze zdravotních důvodů odchází Jiří Valenta. Na uvolněné místo klávesáka byl z více než 50 uchazečů vybrán Pavel Březina. V červenci a srpnu 2020 skupina nahrála nové Album Kaťata. Na začátku roku 2021 se Olympic připravuje na promo turné k novému albu, natáčí dva nové videoklipy a chystá program na oslavy 60. výročí svého založení, který si spolešně na Loděnici Děhylov můžeme užít. 

Info k akci:

Děti do 8 let mají vstupné zdarma. Máme pro vás připraveno bohaté občerstvení ve dvou bistrech a několika dalších stáncích. Parkovat svá auta můžete buď přímo u Loděnice, nebo na odstavném parkovišti u vlakového nádraží. Přijet můžete také vlakem, autobusem nebo na kole. Možnost stanování na místě je za poplatek. 

Vstupenky zakoupíte v předprodeji za 750 Kč - ZDE

Sledujte nás na webufacebooku a instagramu a přijďte nás brzy navštívit. Těšíme se na vás.

(mabys, zdroj: skupina-olympic.cz)

Příbuzné články