Již tuto sobotu rozvíří aulu Gong ostravský gospelový fenomén

Jedinečný ostravský hudební projekt „Ostrava zpívá gospel“ vstupuje v tomto týdnu do finále, které vyvrcholí dvěma sobotními koncerty pro veřejnost v multifunkční aule Gong. Originální pěvecký sbor, jehož členem se může stát každý, kdo rád zpívá, oslaví letos jubilejní 10. sezónu. 150 zpěváků-amatérů, kteří se letos do projektu zapojili, vystoupí za doprovodu velkého gospelového bandu, v němž zahrají vynikající ostravští muzikanti, včetně dechové sekce nebo smyčcového kvarteta. Po taktovkou charismatického dirigenta Terryho Englishe představí publiku nový celovečerní repertoár tradičních i současných gospelových písní.

Sbor „OZG“ se po čtyřech letech rozhodl vrátit do multifunkční auly Gong, kde vystupoval již několikrát, naposledy v roce 2019 společně se zpěvákem Davidem Stypkou. Neopakovatelná atmosféra koncertů, pro které jsou už mnoho let vyhledávané a většinou také zcela vyprodané, ať už se konají v kostele nebo v aule Gong, slibuje opět prozářit období počínajícího adventu a odpálit v Ostravě pověstnou nálož radosti, energie, optimismu a mezilidské vzájemnosti a sounáležitosti, kterých je potřeba v každé době, ale v té dnešní snad ještě o něco více.

Neodmyslitelnou součástí vystoupení Ostrava zpívá gospel je již řadu let také jejich charitativní rozměr. V letošním roce se organizároři rozhodli podpořit sourozence Adélku a Matýska Markovy, kteří se narodili se vzácným typem myopatie, pro kterou neexistuje léčba. S nesmírnou zátěží, kterou celá rodina statečně nese, pomůže projekt nejen darováním části výtěžku ze vstupného na oba své koncerty, ale v průběhu samotných koncertů i celého koncertního víkendu bude možné podpořit děti také formou dárcovských DMS, které pro projekt zprostředkovává Konto Bariéry.

Předprodej vstupenek na oba koncerty, které se konají v sobotu 2. prosince od 16 a od 19 hodin probíhá prostřednictvím sítě OSTRAVAINFO!!!, online i na kamenných pobočkách.

Veškeré informace o koncertech i o projektu samotném jsou dostupné na webu www.ozg.cz a na Facebookovém a Instagramovém profilu „Ostrava zpívá gospel“. S dotazy je možné se obracet e-mailem na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Projekt pořádá nezisková organizace TROJKA OSTRAVA, z. ú.
Pravidelně je podporován z rozpočtu Statutárního města Ostravy a i letos nad ním převzal nad ním záštitu primátor města Ostravy.

(sd, Zdroj: TZ Organizační tým OZG)

Příbuzné články