Ráj pro milovníky Lega! V Ostravě otevřel obchod s použitými stavebnicemi a hrabárnou

Dva sourozenci z Řepišť měli doma tolik Lega, že už pomalu nevěděli, kam s ním. A tak si v centru Ostravy otevřeli vlastní obchod.

V posledních letech sídlila v Puchmajerově ulici v centru Ostravy pobočka koblihárny Just Donut. Ta však před časem zavřela a nově ji nahradila Lego prodejna nazvaná BrickBros. Otevřeli ji dva sourozenci – Michal a Lukáš Augustinovi.

Bráchové z Frýdecko-Místecka sbírají Lego už od dětství. Od té doby postavili spoustu stavebnic a utratili za ně mnoho našetřených peněz. Lega už měli tolik, že ho neměli kde skladovat, a tak si otevřeli vlastní prodejnu, jejíž součástí je i Lego hrabárna.

Ostravská prodejna otevřela na konci listopadu. Sourozenci v ní prodávají nové stavebnice, ale i ty použité nebo vyřazené, které už se v běžných obchodech nedají sehnat. V nabídce mají taky figurky, zvířátka a velký výběr Dupla pro nejmenší. Michal s Lukášem prodávají i jednotlivé typy kostek. Lego také vykupují a následně nabízí ostatním.

„Věděli jsme, že v Ostravě, ani v celém kraji, nic podobného není. Prodáváme tady i dílky pro stavitele, kteří potřebují tisíce kousků, aby si postavili nějaký model. Doteď pro ně museli jezdit do Prahy,“ řekl pro patriotmagazin.cz Michal Augustin.

V takzvané hrabárně si přijdou na své i děti, které chtějí stavět jen tak, podle fantazie. „Chodí k nám i lidé se seznamy dílků, které na svůj model potřebují, a v kostkách se přehrabují i tři hodiny. Někdo si vybere pár kostiček, jiní odchází spokojení s plným kyblíkem,“ dodal Michal.

Sourozenci dokážou sehnat stavebnice i kostky, které lidé přímo v prodejně nenajdou. Spoustu jich totiž mají ještě v zásobě ve skladě. „Lidé nám tady mohou nechat seznam toho, co potřebují, a my to pro ně seženeme,“ shodli se bráchové, kteří čas od času staví i podle fantazie, jinak ale „jedou“ podle návodů. V BrickBros mají na ukázku i několik modelů vystavovatelů. Ostatně, na Lego výstavu v Hrabůvce se teď chystají i oni sami. „Bude to naše premiéra, už se na to těšíme,“ usmáli se.

Michal s Lukášem už toho z Lega postavili spoustu. Na nové modely jim teď ale moc prostoru nezbývá. Veškerý čas věnují své nové prodejně, se kterou mají i další plány. „Je toho spousta. Budeme vytvářet e-shop a pro děti máme v plánu dětský koutek. Pořád jsme teprve na začátku,“ rozhlédl se po prodejně Lukáš. „Taky chceme udělat středovou pyramidu, na které budou umístěny figurky – respektive hlavičky, tělíčka, nožičky a příslušenství, aby si každý mohl postavit figurky podle svých představ,“ doplnil.

Prodejna je zatím v provozu jen krátce, zákazníci už si do ní ovšem cestu našli. A ti, co přijdou jednou, se pak většinou i rádi vrací. „Dokonce už si nás našly školy nebo kroužky, kterým jsme dodávali kostky,“ řekl Lukáš. BrickBros má otevřeno ve všední dny od 9 do 17 hodin, později bráchové možná přidají i soboty. „Lego máme moc rádi a jsme rádi, že ho takto můžeme předávat i dál. Krásné na tom je, že je úplně pro všechny. Chodí k nám děti i dospěláci, kteří se tak zase vrací do svých dětských let,“ uzavřeli Michal s Lukášem.

Foto: Se souhlasem BrickBros

Příbuzné články