Jak skončí letos Vítkovice v Extralize? Odhad bookmakerů sázkové kanceláře Betano

Tým HC Vítkovice, dnes oficiálním názvem HC Vítkovice Ridera, patří k úspěšným hokejovým celkům. Jak si vede v současnosti a co si myslí bookmakeři?

Jak se daří Vítkovicím v letošní sezóně extraligy

V loňském roce se vítkovickému mužstvu dařilo na výbornou. Základní část zakončili hokejisté nakonec na skvělém 2. místě se ziskem 102 bodů a jednalo se tak dokonce o historicky nejlepší sezónu. Poprvé v historii Vítkovice navíc překonaly hranici 100 bodů.

Od začátku základní části se hokejistům vedlo skvěle a atakovali přední příčky ligové tabulky. Přestože dokonce sahali po vedení, nakonec se v tomto směru lépe zadařilo suverénním Pardubicím, kterým se podařilo obhájit status favorita. Trofej pro vítěze základní části – Pohár Jaroslava Pouzara – Dynamo získalo s předstihem čtyř kol před koncem.

Tým Vítkovic se mohl v průběhu základní části opřít hned o několik klíčových útočníků, mezi které byla rozložena produktivita. Roberts Bukarts a Dominik Lakatoš skončili dokonce v první desítce, oba si mohli shodně připsat 47 bodů. Zabodovali ale i další hráči jako Peter Krieger nebo Willie Raskob.

Podobně slibně mají Vítkovice nakročeno i letos. Vítkovice si nyní po zaváhání s Českými Budějovicemi připsaly výhru na ledě Olomouce. V zápase 46. kola extraligy v Olomouci 2:1 zvítězili a dotahují tak aktuálně Hanáky na 9. pozici ve výsledkové tabulce na tři body.

Vítkovice čeká nový trenérský štáb

Vítkovice mají dle současných informací na novou sezónu již připraven i nový trenérský štáb. Nová jména nicméně zatím nepadla. Okamžitě se tak objevily nejrůznější spekulace. Na trenérském postu by fanoušci rádi viděli celou řadu jmen.

V této chvíli je již jisté, že Vítkovice nebude trénovat Patrik Augusta. Někdejší útočník dovedl českou hokejovou dvacítku až k triumfálním bronzovým medailím na mistrovství světa. Extraligové Vítkovice o trenéra tak projevily velký zájem, nakonec se ale obě strany nedohodly.

Reálnou alternativou je Vlastimil Wojnar. Momentálně trénuje ve Spišské Nové Vsi, kde mu již po sezóně končí smlouva. S tímto týmem se mu podařilo dosáhnout zajímavých úspěchů. Předloňského nováčka a klub s nejnižším rozpočtem v soutěži dostal až mezi špičku. Také navíc nabyl poměrně dost zkušeností jakožto trenérský kolega Václava Varadi.

Podle sportovního ředitele Romana Šimíčka se na pravdě nezakládají spekulace, že by většina týmu měla po sezóně odejít. Uvedl, že až 90 % současného kádru je pod smlouvami. Tým by se tak měl nikoli doplňovat, ale spíše posilovat. Nová trenérská jména sice rovněž potvrdil, ale konkrétní informace neprozradil.

Jak se bude Vítkovicím dařit dál v letošní extralize?

Kromě plánovaných trenérských změn se objevily i změny v týmu. Ve Vítkovicích skončil americký útočník Peter Mueller, od něhož si tým sliboval poměrně dost.

Jedná se totiž bezpochyby o jednoho z nejlepších hráčů extraligy. Zkušený hokejista ale nebyl spokojený jak v klubu, tak také se životem v Ostravě a skončil tak na vlastní žádost, z čehož bylo vedení klubu nepříjemně překvapeno.

Už jeho angažování však samo o sobě naznačilo, že hokejisté mají poměrně vysoké ambice. Ještě před začátkem sezóny potvrzovali i samotní představení klubu zdravé sebevědomí a chuť se poprat i o ty nejvyšší příčky. Na druhou stranu avizovali zdravou pokoru a přesvědčení, že letošní sezóna bude minimálně stejně úspěšná jako ta předcházející.

Vítkovice tak lze v současnosti označit za družstvo, které patří do užší špičky domácí hokejové scény. Samotnáý tým svou budoucnost spatřuje dokonce mezi čtveřicí nejlepších družstev.

Co si o vývoji situace ve Vítkovicích myslí sázkové kanceláře

Tento vývoj tak samozřejmě ovlivní nejen samotné dění na ledě a atmosféru na zimních stadionech, ale i to, co se děje na pozadí. Dění v sázkových kancelářích však není o nic méně napínavé než v samotném zápase.

Lední hokej se v tuzemsku řadí k nejpopulárnějším sportům. A česká extraliga má status jedné z nejsledovanějších soutěží. Pochopitelně tak nechybí v portfoliu většiny největších tuzemských sázkových kanceláří.

Co se týče přímo týmu Vítkovic, může nám napovědět i to, co si o šancích hokejistů myslí bookmakeři. V analýzách se objevuje názor, že týmu se sice daří výsledkově, ale ne až tolik herně. Což může pro sázejícího pomyslnou cestou do pekla.

Podle některých predikcí hokejových znalců mají šanci na zhruba 9 až 10. místo. Tomu, že by se ovšem mohlo opakovat jarní tažení do semifinále, ovšem někteří příliš nevěří. Tomu odpovídají i konkrétní čísla, pro zápas se Spartou byl například vypsán kurz 1,46.

Kde všude si můžete na hokej v Česku vsadit

V tuzemsku si můžete na hokej vsadit například u sázkové kanceláře Betano. Tento ambiciózní nováček na herní scéně vnáší řadu novinek na tuzemskou herní scénu. Ani tato sázková kancelář jednoznačně nemůže ignorovat sázky na hokej.

Šíře kurzů Betano právě na hokejové zápasy je značná. Samozřejmě tak počítejte s klasickými druhy sportovních sázek typu vítěz či výsledek. Bavit se též můžete u řady sázek speciálních, a to krátkodobého i dlouhodobého charakteru. Potěší též přítomnost handicapových sázek, ať už evropských nebo asijských. Online sázení na Betano vám tak přináší doslova nekonečné možnosti zábavy.

Tento bookmaker tak samozřejmě má v nabídce kurzy na českou extraligu a také 1. hokejovou ligu. Samostatnou kapitolu představují výjimečné události jako třeba hokejové mistrovství světa. Řádově můžete počítat s tím, že Betano běžně vypisuje v hokejových soutěžích stovky kurzů.

Mimo to se naživo zdarma můžete samozřejmě na hokejové zápasy podívat i v rámci live streamingu, navíc doplněného o komentář. A pozor, samozřejmě též máte možnost vyzkoušet stále oblíbenější live sázky.

Příbuzné články