Cyklobus je zpátky, turisty bude vozit do Beskyd až do konce září

Od počátku května mohou lidé v Moravskoslezském kraji i turisté z celé republiky, kteří přijedou do Moravskoslezského kraje, využívat při svých výletech na kolech oblíbené cyklobusy.

Speciální autobusové linky, které nabízí přepravu turistů i s jejich jízdními koly, vyráží poprvé ve středu 1. května. Vozit budou cyklisty na Pustevny, Bílou a na Bumbálku. Jezdit budou až do konce září. Provozuje je autobusový dopravce Z-Group bus ve spolupráci s městy Kopřivnice, Příbor, Nový Jičín, Frenštát pod Radhoštěm a Rožnov pod Radhoštěm.

„S lepší počasím roste zájem vyrazit na kole do přírody. Od května je možné vyrazit na výlet do srdce Beskyd cyklobusem. Věříme, že i letos bude provoz populárních cyklobusů úspěšný a využijí je i noví návštěvníci kraje, kteří tak okusí krásné prostředí a přírodu našeho regionu s množstvím značených cyklotras a cyklostezek. Cyklobusy budou po celou dobu provozu jezdit v pátek, o víkendech a svátcích a v době prázdnin navíc i v pracovních dnech, tedy denně, včetně víkendů a svátků,“ sdělil tiskový mluvčí Z-Group bus Miroslav Slaný.

Cyklobus Beskydy pojede na trase Nový Jičín - Pustevny – Bílá. Stavět bude v Příboru, v Kopřivnici, ve Frenštátě pod Radhoštěm a v Rožnově. Cyklisté se tak dostanou do oblíbených lokalit na Bečvách a Pustevnách, případně i dál na Bumbálku a Bílou.

Od Prvního máje bude do Beskyd jezdit jeden spoj v pátky (na Pustevny) a dva o víkendech a svátcích (na Pustevny a na Bumbálku). Během prázdnin, kdy se předpokládá největší zájem, bude jezdit cyklobus rovněž každý všední den (na Bílou). V uvedené dny bude jezdit také jedna linka zpět (v pátky mimo prázdniny z Pusteven, o víkendech, svátcích a během celých prázdnin z Bílé).

Kapacita je 25 kol. Přeprava kola stojí 40 Kč. Jízdné pro cestujícího se platí hotově nebo kartou u řidiče v autobuse. Všechny cyklobusy mohou využívat i běžní turisté. Elektrokolo lze přepravovat pouze bez baterie. Baterii si cestující může vzít s sebou do vozidla.

Foto: Se souhlasem Z-Group