Lenny Kravitz vydává nové album. V červenci vystoupí na Colours of Ostrava

Na počátku jeho kariéry z něj měl být nový Jimmy Hendrix nebo Prince. Lenny Kravitz se však vzepřel veškerému srovnávání a vytvořil zcela originální koncept své hudby, kterého se drží dodnes. A s obrovskými úspěchy.

Je rekordmanem hudebních cen Grammy v letech 1999 – 2002, kdy hned čtyřikrát za sebou získal tuto sošku za nejlepší mužský rockový vokální výkon. A dnes vydává své dvanácté studiové album Blue Electric Light, jemuž předcházely úspěšné singly Human, TK421 a Paralyzed.

Dlouho očekávané album Blue Electric Light je tady. Nová deska Lennyho Kravitze vychází dnes a obsahuje celkem dvanáct tracků, včetně prvních tří úspěšných singlů TK421, Human a Paralyzed. Lenny Kravitz se pro časopis Forbes svěřil s tím, že jeho nová hudba je odrazem nepřetržitého poznávání sebe sama a touhy být lepším člověkem. Návštěvníci festivalu Colours of Ostrava se o tom budou moci přesvědčit v červenci.

První album vydal v roce 1989 a od té doby oslovil miliony fanoušků. Jeho originální spojení žánrů černé hudby, ale i současného rock’n’rollu propojuje s charakteristickým a nezaměnitelným feelingem. Hity jako It Ain’t Over ’til It’s Over, Fly Away nebo Are You Gonna Go My Way se staly v devadesátých letech a na přelomu milénia stálicemi v hitparádách a playlistech světových rádií.

„Tato deska je zábavná. Je to oslava. Je to pozitivní. Je to smyslné, je to sexuální, je to duchovní. Jsou tam všechny věci, které rád řeším. Ale zábava je základ,“ nechal se slyšet Lenny Kravitz pro Forbes. S dovětkem, že v životě jde přece nejvíce o to být autentický. Na Colours of Ostrava přiveze Lenny Kravitz kromě jeho kultovních hitů i zbrusu novou show k nové desce. Fanoušci se tedy rozhodně mají na co těšit. Nová deska Blue Electric Light vychází 24. května 2024 pod hlavičkou hudebního vydavatelství Universal Music.

Kromě Lennyho Kravitze přivezou nové desky, vydané v tomto roce, i další hvězdy letošního ročníku Colours of Ostrava. Hity z nové desky Venus například zazní v podání švédské popové divy Zary Larsson. Album letos rovněž vydala éterická Emilíana Torrini, umělkyně Bat For Lashes nebo texaské trio Khruangbin, na které se těší množství fanoušků festivalu. Dále nové desky představí José James, Gary Clark Jr., The Caracal Project, Yogetsu Akasaka a Sutari. Množství nové hudby doplní koncerty dalších zahraničních i tuzemských umělců.

Foto: Se souhlasem Colours of Ostrava