Z bývalého JZD je vyhledávané místo. Restaurace v Jistebníku zažila boom

Je tomu už rok, co jsme s redakcí navštívili restaurací Horní Dvůr v Jistebníku. To, co se odehrálo potom, nikdo nečekal.

„Pár dní po vydání článku k nám začaly mířit doslova mraky lidí. Bylo to bláznivé, absolutně jsme to nečekali, spousta nových hostů už nám zůstala,“ řekl pro patriotmagazin.cz Vojtěch Bernatík, jenž restauraci provozuje. „Hlavně ze začátku to bylo náročné, ale společně s naším skvělým týmem jsme to zvládli,“ dodal.

Horní Dvůr v Jistebníku otevřel v červenci roku 2021. Restaurace už tady sice byla vybudována předtím, nikdy ale nebyla v plném provozu a fungovala jen pro účely soukromých akcí.

Dříve v těchto místech dokonce stávalo JZD, ve kterém byli i býci. Dnes je restaurace, jejíž součástí je také bowling, lákavým místem pro lidi z blízkého i vzdálenějšího okolí. A také častým cílem cyklistů - v blízkosti totiž vede cyklostezka do Bílovce. Místo hojně vyhledávají i svatebčané. „Svatby máme naplánované dokonce i na příští rok,“ prozradil majitel podniku.

Restaurace vsadila na poctivou českou kuchyni. Návštěvníci si oblíbili místní guláš, divočinu, svíčkovou nebo burgery. „Máme za sebou i první snídaňový brunch – naši snídani v trávě. Zájem byl veliký a my už teď víme, že v tom budeme pokračovat,“ potěšilo Vojtěcha. Podávalo se sladké i slané, lidé mohli sedět na lavičkách i na dekách. „Celou dobu tady panovala moc příjemná atmosféra. Určitě to nebylo naposledy,“ usmál se Bernatík, který v květnu se svým týmem uspořádal v restauraci také burger festival, během něhož se v kuchyni připravovalo několik klasických burgerů i miniburgerů.

V restauraci v minulých měsících fungoval rotující jídelní lístek. A z jídel, která hostům chutnala nejvíc, se pak připravila letní karta. Od června se do nabídky vrací i klasická obědová meníčka. „Zařadíme i vegetariánské pokrmy,“ řekl Vojtěch Bernatík. Hornímu Dvoru se osvědčila i sázka na minipivovary, a tak teď v restauraci mají tři rotující pípy. „Vyrážíme na akce i festivaly v okolí. Ale letní sezonu v restauraci máme silnou, takže toho nebude tolik. Někde náš však lidé určitě najdou,“ uzavřel Vojtěch.

Foto: Se souhlasem restaurace Horní Dvůr