Ski areál Soláň - Vrchol

Solanec pod Soláněm 113, 756 62 Hutisko-Solanec

Ski areál Soláň - Vrchol se nachází na severovýchodních svazích Soláně, uprostřed pohoří Vsetínské vrchy, v nadmořské výšce 861 m n. m. Celý areál se rozprostírá mezi dvěma vrcholy, Soláněm a Gigulou, s krásným výhledem na hory Radhošť, Smrk a Lysou horu.

Ski areál Soláň - Vrchol nabízí sedm sjezdovek různých obtížností, které jsou vhodné pro celou rodinu. Součástí ski areálu jsou dvě černé, dvě červené a tři modré sjezdovky. Celková délka sjezdovek je 2 850 m, z nichž uměle zasněžováno je 2 150 m. Součástí areálu jsou čtyři vleky.

Dětská školička, škola pro dospělé, ubytování, stravování. Pro návštěvníky areálu je parkování u chaty Soláňka, na parkovišti “U Cukrářů” a na parkovišti “U Valů” zdarma.

Na vrcholu Gigula se lze napojit na jednu z nejkrásnějších hřebenových běžeckých tras v Beskydech. Tato hřebenovka s délkou 32 km, která vede ze Vsackého Cábu přes Soláň na Bumbálku, je po celé délce strojově upravovaná. V okolí Bumbálky na tuto trasu navazují další hřebenové trasy s překrásnými výhledy na beskydské kopce. Jednou z nich je i velmi známá výletní běžecká trasa vedoucí z Martiňáku přes Pustevny směrem na Radhošť.