Dvě mezinárodní dua Zabelka/Lisk + Bröndum/Wright a Neznámý Umělec

Termín konání
Warning: Undefined property: stdClass::$dates in /www/doc/www.eprogram.cz/www/templates/eprogram/html/com_jux_eventon/event/default_event.php on line 5

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /www/doc/www.eprogram.cz/www/templates/eprogram/html/com_jux_eventon/event/default_event.php on line 5

Koncert oceňovaných experimentálních a interdisciplinárních umělců
Každé vystoupení dua Zabelka / Lisk je jedinečnou událostí, opírající se o sdílenou důvěru mezi hudebnicemi, respekt k hudbě té druhé a touhu sdílet překvapení a potěšení okamžiku. Mia Zabelka je hudebnice a skladatelka známá svým experimentálním využitím houslí a elektroniky, získala rakouskou cenu za umění 2021 v kategorii „hudba“. Tracy Lisk je bubenice a perkusionistka působící ve Philadelphii v Pensylvánii. Vede soubory bicích nástrojů a pravidelně jezdí jako bubenice na turné po USA a Evropě.

Lars Bröndum je skladatel a hudebník. V současné době je profesorem hudby na univerzitě v Skövde ve Švédsku. Tři jeho alba byla švédskými nezávislými hudebními producenty oceněna jako nejlepší experimentální album.

Walter Wright (Board Weevil) prostřednictvím kontaktních mikrofonů ozvučuje objekty. Je interdisciplinárním umělcem, jehož praxe zahrnuje počítačové programování, hudbu a video performance. Zaměřuje se na „improvizaci jako způsob přítomnosti ve světě“.

Neznámý umělec – opět půjde o produkci v galerii Dole, kdy tvář a identita vystupujícího zůstane skryta, budeme odkázáni pouze na zvuk a akustiku.

Místo konání

Galerie Fiducia

+420 596 117 312