Andria Nicodemou & Petr Vrba, František Hruška

Termín konání
Warning: Undefined property: stdClass::$dates in /www/doc/www.eprogram.cz/www/templates/eprogram/html/com_jux_eventon/event/default_event.php on line 5

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /www/doc/www.eprogram.cz/www/templates/eprogram/html/com_jux_eventon/event/default_event.php on line 5

Koncert hudebnice z Kypru, spoluzakladatele Pražského improvizačního orchestru a zvukového umělce a básníka.

Andria Nicodemou je mnohotvárná hudebnice z Kypru, specializující se na vibrafon, improvizaci, interdisciplinární a interaktivní vystoupení. Její hudba bývá charakterizována jako „otevřená hra“, kde pohyb, divadelnost a zvuk jsou stejně důležité. Andria spolupracovala s významnými umělci, jako jsou Anthony Coleman, Ikue Mori, Ingrid Laubrock nebo Joe McPhee, vystupovala na různých místech a festivalech po celém světě. Svoji hudbu vydává mj. na skvělém newyorském labelu Relative Pitch, je spoluzakladatelkou oceňovaného bostonského tria Thread Ensemble a kurátorkou kyperského Breach Festivalu věnovaného volné improvizaci a experimentální hudbě.

Petr Vrba patří mezi nejaktivnější hudebníky na české i mezinárodní scéně neidiomatické improvizace. Hraje na trumpetu, klarinet, synťáky a DIY nástroje. Je spoluzakladatelem (s Georgem Cremaschim) Pražského improvizačního orchestru, členem skupin LyrArkestra+, Škvíry a spoje, The Mond, Poisonous Frequencies (w/ Didi Kern and Tomislav Federsel), Junk & the Beast (w/ Veronika Mayer), NOIZ (w/ Thomas Lehn a Tiziana Bertoncini), Schallschatten (w/ Birgit Ulher) a hrál a nahrával s mnoha dalšími osobnostmi (eRikm, Jérôme Noetinger, Peter Orins, Patrik Pelikán, Axel Dörner, Yan Jun, Pawel Doskocz ad.).

František Hruška se volně pohybuje mezi špinavým elektronickým dronem a jemně ambientními plochami produkovanými zeįména podomácku sestrojenými nástroji. Do svých vystoupení výrazně zasazuje element světla, který vedle silného vizuálního efektu slouží i pro další ovládání zvukové složky. Výsledná forma tak obsahuje nejen radikální zvuky, ale i zdravou dávku humorně hravé performance.

Místo konání

Galerie Fiducia

+420 596 117 312