Legendární Uriah Heep se chystají také do Ostravy

Hardrocková formace Uriah Heep se v roce 2020 vrátí do České republiky a první únorový den, tedy v sobotu, zahrají v ostravské klubu Garage. Jak uvádí pořadatelé, britští rockoví velikáni působí na poli hardrockové scény neskutečných padesát let a jak sami dokazují, energie jim rozhodně neschází. “Uriáši” vydali v září loňského roku svou již 25. desku s příhodným názvem Living The Dream.

Uriah Heep je britská rocková skupina založená roku 1969 v Londýně. Dvanáct z jejich alb se dostalo do žebříčku UK Albums Chart. Spolu se skupinami Led Zeppelin, Black Sabbath a Deep Purple se Uriah Heep stali jednou z top rockových skupin začátku 70. let. Jejich nejznámější písní je Lady in Black.

O skupině Uriah Heep bylo někdy žertovně hovořeno jako o "The Beach Boys heavy metalu“, pro jejich melodické písničky a vícehlasé doprovodné vokály, ačkoliv jejich hudba je spíše shrnutím různorodých stylů jako jsou: progressive rock, hard rock, heavy metal, jazz a příležitostně i country. I přes ohromnou popularitu ve Velké Británii a kontinentální Evropě nebyli Uriah Heep nikdy schopni prosadit se výraznějším způsobem na americkém trhu, s výjimkou hitů Easy Livin’ z alba Demons and Wizards (1972), Sweet Loraine z alba The Magician’s Birthday (1972) a Stealin’ z alba Sweet Freedom (1973).

Skupina v 70, letech vydala několik komerčně úspěšných alb, včetně Uriah Heep Live (1973), ale jejich obecenstvo se v 80. letech změnilo, když se v USA a UK stali v podstatě kultovní kapelou, známou jen pro skutečné znalce. Uriah Heep si udrželi svůj význam v zemích jako Německo, Holandsko, Japonsko, Rusko a na Skandinávském a Balkánském poloostrově, kde stále vystupují na vyprodaných stadionech. Více na https://www.woodmanproduction.cz/akce/uriah-heep nebo https://cs.wikipedia.org/wiki/Uriah_Heep nebo http://www.uriah-heep.com/. (hav)

Příbuzné články