Vyhlášeni Cen Jantar se přesouvá na 31. května 2020

Pořadatelé uměleckých Cen Jantar, jejichž výsledky měly být vyhlášeny na galavečeru 15. března, stanovili nový termín. Slavnostní akce v ostravské aule Gong se má pod záštitou Moravskoslezského kraje uskutečnit 31. května, a to bez větších změn s původně avizovaným programem.

Vstupenky zakoupené na 15. března zůstávají nadále v platnosti. „Mění se jen datum. I v případě odloženého termínu jde o neděli, akce začne v 18 hodin,“ uvedl organizátor Aleš Honus.

Galavečer musel být zrušen jen několik dní před plánovaným termínem, a to z preventivních důvodů kvůli šíření koronaviru. „Stanovit nový termín stálo náš produkční tým velké úsilí, a to jak s ohledem na počet avizovaných účinkujících, tak i časové možnosti dodavatelů techniky i volné termíny pro pronájem Gongu, protože jde o velmi náročnou akci, která vyžaduje celé dva dny zvukových a technických zkoušek. Velice nás těší vstřícnost a obětavost umělců, kteří mají na galavečeru vystoupit. Někteří z nich měli na 31. května plánované jiné aktivity, ale program změnili tak, aby téměř všichni mohli být v tento slavnostní den s námi,“ dodal Aleš Honus.

Na galavečeru budou oceněni nejvýraznější umělci Moravskoslezského kraje v 16 kategoriích. Vystoupí například klavírní virtuos Ivo Kahánek, zpěvačka Vladivojna La Chia, sopranistka Veronika Rovná Holbová, několik hvězd ostravské muzikálové scény či kapely Mirai, TTIOT, Bratři Orffové a Přípravný sbor Permoník. O hudební doprovod se postará orchestr pod vedením dirigenta Jakuba Žídka.

„Věříme, že za více než dva a půl měsíce by již mohla epidemie koronaviru doznívat a lidé se opět budou moci svobodně scházet. Pokud by se tak přece jen nestalo, budeme znovu řešit další náhradní termín. V každém případě výsledky třetího ročníku Cen Jantar vyhlášeny být musí, i když se tak stane s delším časovým odstupem od zveřejnění nominací. Pevně věřím, že letošní ročník bude nakonec přes všechny potíže náležitě a důstojně uzavřen,“ dodal organizátor. (www.cenyjantar.cz)

Příbuzné články