Ostravský Dům umění se otevře nejspíše v úterý 26. května

Vzhledem k vývoji a postupnému uvolňování mimořádných opatření se GVUO rozhodla otevřít Dům umění pro veřejnost v úterý 26. května v 10 hodin dopoledne výstavami Pavel Nešleha / Vidět jinak a Zisky 2018/19 GVUO: JOSEF BOLF / Planeta, která neexistovala. K vidění budou v ostravském Domě umění do konce srpna.

„GVUO se nyní vrací k původnímu výstavnímu programu a jako první zpřístupní výstavy Josefa Bolfa a Pavla Nešlehy, které měly být zahájeny 7. dubna, ale vzhledem ke známým okolnostem byly přípravy přerušeny. Termín zpřístupnění výstav v úterý 26. května byl stanoven po oznámení prvních termínů zpřístupňování muzeí a galerií. Na nový termín 11. 5. již nejsme schopni reagovat, jelikož pro otevření výstav je potřeba realizovat náročnou instalaci (panelová úprava výstavních prostor) a provést rozsáhlé svozy z celé České republiky ze státních a soukromých galerií i soukromých sbírek,“ vysvětluje Jiří Jůza, ředitel GVUO.

Zároveň s výstavami Josefa Bolfa a Pavla Nešlehy budou zpřístupněny také obměněná stálá expozice Dům umění v Ostravě a Výstava jednoho díla ze sbírek GVUO, která představí malbu Bohumíra Matala s názvem Podvečer s Giorgiem de Chirico. Kurátorem této výstavy se stal fotograf Jan Dotřel. Mezinárodní projekt HYBRID-IN, původně plánovaný na letní měsíce, GVUO letos pořádat nebude, jeho realizace je přesunuta na rok 2021.

„Připravujeme také speciální letní výstavní projekt určený jako poděkování našim záchranářům, ošetřovatelům, sestrám a lékařům, ale také prodavačům v obchodech a vůbec všem lidem, kteří po celou dobu stáli v takzvané první linii. Bude to pro ně překvapení, více v tuto chvíli neprozradím,“ uzavírá Jůza.

Více informací o připravovaných výstavách naleznete na www.gvuo.cz v záložce připravované výstavy. Otevírací doba v ostravském Domě umění bude od 26. května od 10 do 18 hodin. Vstupné 100 korun za všechny výstavy, 50 korun zlevněné. Senioři nad 65 let a děti do 6 let vstupné nebudou platit. Volný vstup v neděli zůstane také zachován. (tisková zpráva, hav)

Příbuzné články