PLATO se otevře 19. května a prodlužuje výstavu Skiz(e)m

Ostravská městská galerie PLATO se opět otevře veřejnosti v úterý 19. května, a to ve své běžné otevírací době (úterý, čtvrtek, sobota a neděle 10–18 h, pátek a středa 10–20 h).

Počet návštěvníků bude v galerii limitován podle aktuálních vládních nařízení a platit budou i další zpřísněná hygienická opatření jako častější desinfekce prostoru nebo dezinfekční prostředky určené návštěvníkům. Provoz zahradní části galerijního bistra bude rovněž obnoven 19. května.

Až do 30. srpna PLATO prodlužuje velkou mezinárodní fotografickou výstavu Skiz(e)m, která poprvé v Česku představuje díla Ilit Azoulay, Andreye Bogushe, Joanny Piotrowské a dvou dvojic Roger Ballen & Asger Carlsen a Mazaccio & Drowilal. Českou fotografii na výstavě zastupuje umělecká dvojice Lukáš Jasanský a Martin Polák. Ačkoli byla výstava otevřena pouhé tři týdny, odborná veřejnost ji velmi pozitivně hodnotila (Artalk.cz, ČRo Wave, SZUM, Vogue CS).

Na 17. června je pak naplánována posunutá vernisáž rok připravované skupinové výstavy Písek ve stroji, jejíž hlavní téma „zpomalení“ se ukázalo jako nadmíru aktuální.

Příbuzné články