Porubský amfiteátr v létě opět ožije

Rekonstrukce DK Poklad pokračuje dle plánu, nic však nebrání tomu, aby se letos v areálu letního kina uskutečnily akce pod širým nebem – Amfifest.

Letošní ročník Amfifestu je zkomplikován pandemií COVID-19, avšak přípravy akcí v letním kině jsou v plném proudu. „Třetím rokem si budeme moci vychutnat nejen filmy, ale i další akce pod širým nebem. Jednáme například s organizátory mezinárodního festivalu nového cirkusu a pouličního divadla Cirkulum, kteří na srpen připravují Happening pro Cirkulum“, uvádí Michal Kubíček, manažer pro obchod a program společnosti AKORD & POKLAD, která amfiteátr v Porubě spravuje.

Program na červen zahrnuje pět filmových večerů, v červenci jich bude o něco více. Větší produkce jako koncerty a divadla jsou stále v jednání a k jejich zveřejnění dojde hned po jejich potvrzení. Brána porubského letního kina se otevře ve čtvrtek 18. června 2020, kdy promítneme český film z roku 2019 Národní třída, v hlavní roli s Hynkem Čermákem. Jedná se o dramatický příběh v kombinaci s černým humorem, podle stejnojmenné knihy Jaroslava Rudiše. V pátek 19. června se diváci mohou těšit na českou novinku - Případ mrtvého nebožtíka – komedii, která si utahuje z televizních kriminálek. Se současnou českou komedií budeme pokračovat v pátek 26. června, kdy uvedeme úspěšný režisérský debut Jiřího Havelky Vlastníci, který natočil podle vlastního scénáře, na základě divadelního představení divadla Vosto5.

V sobotu 27. června si zavzpomínáme na chmelové brigády a československé hity 60. let. Těšit se můžete na první český muzikál Starci na chmelu. Snímek prošel digitálním restaurováním, takže si jej diváci vychutnají ve vysoké kvalitě. Porubská hospoda Kurnik Šopa se postará o chuťové pohárky návštěvníků a tematicky doplní film.

Letní kino AMFI myslí i na mladší diváky, a proto promítneme na konec školního roku v úterý 30. června rodinný animák Angry Birds ve filmu 2. Kdo se pilně učil, bude odměněn. Po předložení vysvědčení se samými jedničkami budou mít děti i studenti středních škol vstup na tento film zdarma.

Od 20:00 areál zpřístupníme divákům a promítání začne ve 21:00. I letos si můžete v areálu zakoupit drobné občerstvení. Vyslyšeli jsme vaše přání z minulého roku a letos se můžete těšit i na popcorn!

Samostatné vstupenky na jednotlivá promítání jsou již v prodeji. Lze je zakoupit osobně na pokladně Akordu, pobočkách Ostravského informačního centra, v IC Poruba a MIC Havířov. Rezervovat si je můžete na www.dkpoklad.cz. Online jsou dostupné prostřednictvím SMSticketu. Stále platí určitá opatření, proto doporučujeme vstupenky zakoupit v předprodeji.

V blízkém okolí Amfi (ul. Matěje Kopeckého 675/21) je omezená kapacita parkovacích míst. Proto doporučujeme na naše akce přijít pěšky nebo využít MHD. Autobusem – zastávka Alšovo náměstí (cca 7 minut chůze) nebo zastávka Fakultní nemocnice (cca 10 minut chůze). Tramvají pak na zastávku Fakultní nemocnice nebo Hlavní třída (cca 10 minut chůze). Nejbližší velké parkoviště pro návštěvníky, kteří přijedou autem, je podél třídy 17. listopadu pod VŠB-TUO. Vchod do areálu je pouze jeden, a to ze strany od ulice Čs. exilu. Upozorňujeme, že přístup do areálu Amfi je bezbariérový, avšak není zajištěn bezbariérový přístup k toaletám.

Detaily k jednotlivým akcím a také důležité informace a pokyny pro návštěvníky amfiteátru naleznete na webových stránkách www.dkpoklad.cz a www.dk-akord.cz. Doporučujeme sledovat naše facebookové profily @dkpoklad a @dkakord.

Příbuzné články