Divadelní Dream Factory Ostrava hlásí komorní edici festivalu

Letošní ročník divadelního festivalu Dream Factory Ostrava byl odsunut na začátek října 2020. Nyní pořadatelé přicházejí s prvními upřesňujícími informacemi. Milovníky divadla čeká nakonec „komorní protivirová edice festivalu“.

Ředitel festivalu Tomáš Suchánek s festivalovým týmem na stránkách festivalu www.dfov.cz uvádí, že letošní verze Dream Factory bude komorní a poodhalují program: „Na tři dny nám přijedou pozvednout ducha ty největší a nejsilnější ženy, s nimiž se na české nezávislé divadelní scéně můžeme setkat. Trpící, vzdorující a mlčící Maryša, milující, oddaná a nezlomná Marie Zahradníčková, sedmero Matek, které vědí, o čem ten život je, Matka Ubu, bez níž by to Otec Ubu těžko někam kdy dotáhl, nebo Ženy z reportáží držitelky Nobelovy ceny za literaturu Světlany Alexijevičové, které zažily (a přežily!) věci, které si my sami jen těžko dovedeme představit. V tomto duchu divadelní program doplní i dva koncerty - v sobotu vás horečkou sobotní noci nakazí Vladivojna La Chia, v neděli pak komorní edici festivalu uzavřou Daniela & Michal Sedláčkovi.

S našimi hrdinkami, a nejen s nimi, se můžete setkat v rámci komorní protivirové edice, od pátku 9. do neděle 11. října, na třech scénách Divadla Petra Bezruče. Předprodej vstupenek zahájíme ve středu 26. srpna v pokladně u Bezručů. Těšíme se na vás!“ (hav)