Bezruči slaví úspěch na Cenách Jantar a zvou na autogramiádu Jakuba Burýška a Norberta Lichého

Vycházející herecká hvězda, tak se nyní mluví o talentovaném Jakubovi Burýškovi, který zvítězil v mužské činoherní kategorii Moravskoslezských kulturních Cen Jantar a převzal cenu pro Herce roku 2019. Ocenění získal za ztvárnění role Zdeny Koubkové v inscenaci Transky, body vteřiny. Mezi třemi nominovanými byl také další člen souboru Divadla Petra Bezruče Norbert Lichý. Podpis obou herců bude možné získat na autogramiádě, která se uskuteční v úterý 8. září v Divadle Petra Bezruče v rámci akce s názvem Bezručácké kafíčko.

Burýšek slavil úspěch za roli Zdeny Koubkové v inscenaci Transky, body, vteřiny již koncem června, kdy byly předány Ceny divadelní kritiky za rok 2019 – stal se Talentem roku. Transky, body, vteřiny byly vyhlášeny Inscenací roku, staly se zároveň nejlepší Poprvé uvedenou českou hrou roku a nechyběly ani v nominacích na Cenu Marka Ravenhilla udílenou režisérovi za nejlepší inscenaci současné hry. Nyní získal mladý herec Jakub Burýšek další ocenění do sbírky – prvenství v mužské činoherní kategorii Moravskoslezských kulturních Cen Jantar a cenu pro Herce roku 2019. Mezi třemi nominovanými mělo Divadlo Petra Bezruče hned dva zástupce – Norbert Lichý zaujal odbornou porotu v roli Wolanda v inscenaci Mistr a Markétka.

V rámci oslav nové sezóny zvou Bezruči své diváky nejen do hlediště na některé z mnoha plánovaných představení, ale také na kafíčko. Fanoušci divadla budou mít jedinečnou příležitost potkat své oblíbené herce tváří v tvář – v úterý 8. září otevře divadlo dveře dokořán a pozve své diváky na Bezručácké kafíčko. Foyer divadla se v tento den od 16 hodin promění na příjemnou kavárnu, kam mohou návštěvníci zavítat na odpolední kávu a lahodný koláč herečky Kateřiny Krejčí.
Diváky zároveň čeká netradiční překvapení – odpoledne se na pokladně potkají s herci, kteří budou prodávat vstupenky za polovinu a ke každému zakoupenému předplatnému navíc přidají jako bonus stylové bezručácké ponožky v dárkovém balení. U nákupu vstupenek se bude možné potkat s Magdalénou Tkačíkovou, Markétou Matulovou, Jáchymem Kučerou a Vojtěchem Johaníkem.

Zábavné odpoledne vyvrcholí od 17 hodin autogramiádou ostravského barda Norberta Lichého a oceněného herce Jakuba Burýška. „Pokud se někdo nebude moct zastavit na odpolední Bezručácké kafíčko, nemusí zoufat, sleva 50 % na nákup dvou a více vstupenek na naše zářijová a říjnová představení a dárek k zakoupenému předplatnému bude při nákupu na pokladně platit po celý úterní den,“ dodává manažer divadla Tomáš Suchanek.

8. 9. 2020 BEZRUČÁCKÉ KAFÍČKO
od 16:00 Bezručácká kavárna
od 17:00 Autogramiáda Jakuba Burýška a Norberta Lichého
Po celý den (8. 9. 2020) platí při nákupu na pokladně Divadla Petra Bezruče exkluzivní sleva 50 % na nákup dvou a více vstupenek na zářijová a říjnová představení a ke každému zakoupenému předplatnému obdrží diváci stylové bezručácké ponožky v dárkovém balení

Příbuzné články