Ostravský literární festival se chystá na konec léta

Čtvrtý ročník ostravského literární festivalu nazvaného Inverze se neuskuteční na konci května, jak bylo původně plánováno, ale nejspíše až na přelomu srpna a září 2021. Organizátoři spojení se spolkem Provoz to oznámili na svých stránkách a mimo jiné uvedli: „Ačkoliv jsme malá akce, jejíž loňský návštěvnický rekord čítá něco přes 300 diváků, v současnosti netušíme, jestli bude možné na konci května pořádat vůbec nějaké kulturní události. A v takové nejistotě se festival připravovat bohužel nedá. Proto jsme se rozhodli Inverzi přesunout – uskuteční se od pondělí 30. srpna do neděle 5. září, a to především v kulturním centru Provoz (nábřeží řeky Ostravice, na dohled od Sýkorova mostu), ale také na dalších místech v ostravském centru.“

Dobrou zprávou je, že se současně plánuje na stejný termín výtvarný festival Luft, během kterého okolí Provozu rozzáří videomappingové instalace a večerní projekce.

Na plánované Inverzi měli vystoupit například Tomáš Sedláček, Karin Lednická, Bob Kartous, Tomáš Šebek, Bratři Orffové nebo Mutanti Hledaj Východisko, stejně tak jako hosté z Maďarska, Polska a Slovenska. Doufejme tedy, že se organizátorům podaří zajistit tyto či podobně zajímavé osobnosti také na konec léta a že epidemická situace bude stabilnější, než je tomu nyní. (hav)

Příbuzné články