Herci potěší milovníky divadla na Kuřím rynku

Už ve čtvrtek 27. května ostravská Komorní scéna Aréna znovu obsadí Kuří rynek, tedy Jiráskovo náměstí v centru Ostravy, aby zde odehrála pod širým nebem divácky atraktivní divadelní komedii autorky Yasminy Rezy nazvanou Obraz. Stejně jako vloni, ani tentokrát se nebudou na představení, které začne ve 20 hodin, prodávat vstupenky, jelikož vstupné bude dobrovolné.

Divadelníci však uvádějí, že vzhledem k aktuálním opatřením všichni návštěvníci musí počítat s povinností respirátoru a s potvrzením: o negativním výsledku testu – v případě POC antigenního testu ne starším než 72 hod., v případě PCR testu ne starším než 7 dní, nebo s potvrzením o prodělání Covidu-19 v posledních 90 dnech či o aplikaci 2. dávky očkování minimálně 14 dní před akcí. Krom toho budou všichni přítomní diváci rovněž evidováni pomocí jednoduchého dotazníku (jméno, emailová adresa a telefonní číslo).

A na co se tedy diváci mohou těšit? Pořadatelé divadelní hru Obraz přibližují těmito slovy: „Tři přátelé Marek, Ivan a Boris, tři herci Marek Cisovský, Albert Čuba a Josef Kaluža, tři pohovky a nepřeberné množství různých názorů, ať už jde o umění, ženy nebo sebe navzájem. Především však půjde o večer ve znamení zábavy ve společnosti vašeho oblíbeného divadla.“ Více informace o inscenaci najdete například zde.

Divadelníci dále uvádí: „Připraveno pro vás máme až 50 míst na lavičkách, nicméně vřele doporučujeme, abyste na kulturu vzali svou drahou polovičku ze společné domácnosti, aby tato místa skutečně mohla být využita! Rovněž je možné donést si na místo vlastní polštářek / deku za podmínky dodržení potřebných rozestupů. Kvůli hladkému průběhu organizace budeme na místě k dispozici již od 19 hodin (tzn. hodinu před začátkem představení ve 20 hodin).“

Konání představení je samozřejmě závislé na počasí, v případě očekávaného deště může být představení zrušeno, pro aktuální informace proto sledujte webové stránky divadla či sociální sítě. (hav, foto: KSA)

Příbuzné články