Rodinný festival ve městě pod skokanským můstkem

Už desátý ročník pohodového rodinného multižánrového festivalu nazvaného Horečky Fest se bude konat od středy 7. do soboty 10. července ve Frenštátu pod Radhoštěm a také v blízkém příjemném přírodním prostředí amfiteátru na Horečkách, kousíček od lyžařského skokanského můstku.

Jedná se o největší hudební akci na Frenštátsku s doprovodným festivalovým programem, jež se už tradičně zaměřuje především na rodiny s dětmi. Kromě hlavního pódia u skokanského můstku festival zavítá i například do frenštátského autokempu, na frenštátské náměstí či na hřiště ZŠ Tyršova u Domu kultury.

V areálu na Horečkách bude festival gradovat v sobotu 10. července vystoupení novojičínské kapely Hobití noha, pražských Jegr či Portless feat. Henry D a zejména oblíbených Monkey Business, kteří svou show „rozbalí“ až po setmění.

Horečky fest je multižánrový hudebně - rodinný festival. Historie festivalu sahá do roku 2011, kdy se rozhodli pracovníci Městského kulturního střediska spolu s řadou dobrovolníků vrátit život do zchátralého amfiteátru na Horečkách, přírodního divadla ležícího v těsné blízkosti věže skokanského můstku Jiřího Rašky ve Frenštátě pod Radhoštěm. Krásné přírodní prostředí, pohodová atmosféra a především obrovské nasazení nadšených lidí, učinil během čtyř let z Horečky festu jeden z nejúspěšnějších festivalů v regionu.

Pořadatelé na svých stránkách také mimo jiné uvádí, že festival vrátil život do míst, která už upadla v zapomnění. „Podobu, kterou má festival dnes, mu vtiskli sami jeho návštěvníci a tak akci považují za svou. To, že je cena vstupného na Horečky fest velmi příznivá, přičemž děti do 12 let za doprovodu rodičů mají vstup zdarma, vedlo k tomu, že se z Horečky festu stala akce s příjemnou rodinnou atmosférou. Pomalé a uvážené tempo růstu našeho festivalu s ohledem na samotného návštěvníka, přesné načasování jednotlivých hudebních produkcí, bez překrývání programu, účast známých jmen i podpora začínajících muzikantů, sympatická cena a bohatý doprovodný program činí z této akce smysluplný a udržitelný projekt.“ 

Aktuality a podrobnosti najdete na FB profilu nebo webu festivalu. (hav)

Příbuzné články