Hudební i řemeslný festival u valašského Balatonu

Hradišťan, Jiří Schmitzer, Buty, Fleret a mnoho dalších se představí během festivalu řemesla, umění a alternativy nazvaného Valašské letokruhy, který se bude konat od pátku 30. července do neděle 1. srpna 2021 u koupaliště „Balaton“ v Novém Hrozenkově.

Hlavními tématy festivalu budou kromě hudby, také řemesla, divadlo a výstavy. Návštěvníkům tak budou mimo jiné představeny původní regionální řemesla, jejich alternativy i nová řemesla. Připraveny budou také výstavy či ukázky tvorby z keramické hlíny, skla a kovu.

Myšleno je i na děti, pro které se sehraje několik divadelních představení, na místě budou třeba koníci a koně. Pořádat se bude i semináře pro mámy a táty, pracovní ukázky řemesel a volné tvorby pro malé ručky či „nebeská povídání, kolektivní mudrování o pohádkách, pověstech a skutečné valašské a portášské minulosti.“

Z hudebního programu jmenujme také kromě v úvodu uvedených kapel a umělců také třeba Szidi Tobias, BraAgas, Janu Rychterovou, Ponk Trio, Nerez & Lucia, Repáňovskou muziku (SK), kapelu Hrdza (SK) nebo třeba Folklórny súbor Urpín (SK).

Program oživí i akce nazvaná „Otevřená huba - děravý groš“. Pořadatelé k tomu s typicky valašským humorem k tomu uvádí: „Ve spontánní valašské paralele to znamená zazpíváte a nic nedostanete... V sobotu i v neděli zahrají čtyři vybraní interpreti. Jejich výkony ohodnotí publikum pomocí dvou tisíc keramických kuliček každý den. Posluchači budou moci hodnotit výkon umělce vhozením libovolného počtu kuliček do zapečetěných džbánů.“

Všechny podstatné informace, včetně předprodeje vstupenek, najdete na stránkách festivalu, popřípadě na Facebooku. (hav, foto: facebook.com/valasskeletokruhy)

Příbuzné články