Na festivalu Ostrava v plamenech zahraje i thrashmetalová legenda

Dva dny s tvrdou metalovou hudbou slibuje oblíbený festival Ostrava v plamenech, který se uskuteční v pátek 30. a v sobotu 31. července v Dolní oblasti Vítkovice. Páteční program, který začíná v 15 hodin, je věnován zejména tuzemských formacím. V sobotu večer se pak přidají i německé kapely.

Asi největší hvězdou celého programu je německá trashmetalová kapela Sodom, která v Ostravě odehraje celé své album Agent Orange z konce 80. let, ale i songy z jiných úspěšných desek. Spolu se skupinami Kreator, Destruction a Tankard jsou Sodom považováni za velkou čtyřku německého thrash metalu (tzv. big teutonic four). Zatímco všechny tři skupiny vytvořily zvuk, který ovlivnil death metal, hudba Sodom mohla mít, během 80. a na začátku 90. let, vliv na, tehdy vznikající, současný black metal.

Kromě německé legendy se návštěvníci mohou těšit na dalších 15 kapel, například Kissin´ Dynamite, Rage, Symfobia, Amalgama, XIII. století, Trautenberk... Další informace o areálu, hygienických opatřeních, vstupenkách nebo třeba o tom, že děti do 12 let mají v doprovodu rodičů vstup zdarma, se dozvíte na stránkách festivalu www.ostravavplamenech.cz. (hav)

Příbuzné články