Festival světla, videa a instalace potěší příznivce netradičního umění

Luft – tak se jmenuje ostravský festival světla, videa a instalace, který vzniká ve spolupráci spolku Provoz a Fakulty umění Ostravské univerzity. Letos se bude v termínu od pátku 27. srpna do neděle 5. září 2021 konat jeho druhý ročník. Centrem festivalu bude kulturní centrum Provoz na Kostelní 24, umělecká díla rozzáří jak vnitřní prostory této nárožní vily, tak její okolí.

V prostorách Galerie Provoz se bude v pátek 27. srpna od 18 hodin konat vernisáž festivalu, během které svá díla představí nejen studenti Fakulty umění Ostravské univerzity, ale také ostravský umělec Marius Konvoj. Od 19 hodin se festivalový program přesune před Provoz, kde své videomappingové instalace představí audiovizuální umělci Michal Kindernay, Karim Tarakji a Pavel Havrda.

Vnitřní instalace budou poté přístupné po dobu festivalu od 16 hodin, venkovní videomappingové projekce budou začínat v 19 hodin a končit ve 22 hodin. V pondělí 30. srpna začíná také festival Inverze, jehož program tvoří literární čtení, koncerty nebo diskuze. Ten se bude částečně také konat také v Provozu. Návštěvníkům Inverze, ale také nábřeží Ostravice, tak nabídne umělecký zážitek, jehož součástí budou jak venkovní i vnitřní instalace.

Aktuální informace najdete na Facebooku nebo třeba na stránkách akce. (hav)

Příbuzné články