Americký architekt představí projekt pro Ostravu

Světoznámý architekt Steven Holl, autor projektu nového ostravského koncertní sálu, přijede do Ostravy. S ostravskými zájemci o architekturu bude debatovat nejen o chystaném sále, ale i o svých dalších pozoruhodných stavbách. Akce se koná ve čtvrtek 14. října 2021 od 17 hodin v Domě kultury města Ostravy.

Mezi tématy se během debaty objeví také jeho vztah k hudbě nebo ambice, které má jako pedagog. Jeho návštěva v Ostravě je také spojena s výstavou, která je právě vidění v ostravském Domě umění a o níž jsme také informovali.

Připomeňme si, že Steven Holl je americký architekt a pedagog. Od roku 1976, kdy založil svou vlastní architektonickou kancelář, realizoval stavby různých typů po celém světe. Je pedagogem na Columbia University a milovníkem hudby, o jejímž propojení s architekturou často učí nebo přednáší.

Akci organizuje Městský ateliér prostorového plánování a architektury (MAPPA) ve spolupráci s Janáčkovou filharmonií Ostrava a statutárním městem Ostrava. Debata bude probíhat v anglickém jazyce s překladem do češtiny. Vstupenky budou k zakoupení na stránkách www.jfo.cz/koncert/steven-holl-v-ostrave. (hav, foto: cladglobal.com)

Příbuzné články