Operní pěvec Plachetka v Ostravě zazpívá árie z Rusalky či Prodané nevěsty

Operní pěvec Adam Plachetka v Ostravě zazpívá nejznámější árie z Rusalky či Prodané nevěsty. Doprovodí jej Moravská filharmonie Olomouc. Koncert se uskuteční 18. listopadu v Domě kultury města Ostravy. Pořádají jej organizátoři Mezinárodního hudebního festivalu Leoše Janáčka, který se koná vždy na jaře v Moravskoslezském kraji. ČTK to dnes řekla mluvčí festivalu Veronika Gorylová.

"Jeden z nejznámějších a nejúspěšnějších operních pěvců dneška zazpívá slavné operní melodie klasiků Antonína Dvořáka a Bedřicha Smetany. Během Velkého operního gala se posluchači mohou těšit mimo jiné na slavné árie z opery Rusalka nebo Prodaná nevěsta. Umělecký zážitek umocní dirigentské umění festivalového prezidenta Tomáše Netopila, který pod svou taktovkou povede Moravskou filharmonii Olomouc," uvedla Gorylová.

Hostem večera bude členka činohry Národního divadla moravskoslezského Aneta Klimešová.

"Jsme velmi rádi, že Adam Plachetka přijal naše pozvání a zařadil do své náročné koncertní sezony právě Ostravu. Můžeme tak realizovat festivalové dozvuky letošního festivalu, zpříjemnit našim posluchačům konec roku výjimečným kulturním zážitkem a zároveň je navnadit a pozvat na nový ročník, jehož program se chystáme v průběhu několika následujících týdnů zveřejnit," uvedl ředitel festivalu Jaromír Javůrek.

Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka vznikl v roce 2018 sloučením dvou významných festivalů klasické hudby nesoucích jméno Leoše Janáčka, Janáčkův máj a Janáčkovy Hukvaldy.

Navazuje na jejich více než čtyřicetiletou historii. Jeho cílem je prezentace děl klasické hudby v Moravskoslezském kraji s důrazem na dílo a odkaz Leoše Janáčka.

(sd, zdroj: ČTK)

Příbuzné články