Baník Ostrava chystá oslavy i s Nohavicou a kapelou Kryštof

Oslavy stého výročí založení Baníku Ostrava, jež jsou plánovány na příští rok, budou pestré. Jedním z hlavních bodů bude hudební festival nazvaný Baník100fest, na kterém také vystoupí písničkář Jaromír Nohavica či populární kapela Kryštof. Akce se bude konat v pátek 9. a v sobotu 10. září 2022 na Slezskoostravském hradě. Vstupenky jsou k dispozici už nyní.

Celý festival se bude konat symbolicky ve slezské části Ostravy, nedaleko místa, kde stával hostinec U Dubu, v němž byl slezský klub téměř před stoletím založen, a také kousek od lokality, kde stával stadion Stará střelnice. Zde vyroste pódium, které bude svým tvarem připomínat fotbalovou tribunu.

Kromě hudebních koncertů bude uspořádána autogramiáda nebo setkání s legendami Baníku. K dispozici bude takí improvizovaný hostinec U Dubu, který má fanouškům připomenout existenci té někdejší skutečné a dnes už ikonické hospody téhož jména. A pak herní zóny, esportový turnaj a řada dalších lákadel.

Aktuálně jsou k dispozici nejlevnější vstupenky (do konce února 2022). Ty lze zakoupit například přes internet – síť Ticket Live. Podrobnosti a aktuality k festivalu lze najít na stránkách 100.fcb.cz/fest. (hav)