Ostravská Inverze nabídne špičkové literáty i zajímavé kapely

Jubilejní 5. ročník ostravského literárního festivalu Inverze se blíží. Literární svátek, který se bude konat od pondělí 29. srpna do soboty 3. září 2022 na různých místech Ostravy, nabídne vystoupení více než čtyřiceti hostů. Program bude pestrý a kromě literátů bude připraven koncerty zajímavých kapel. Festival je zaměřený zejména na aktuální trendy v literatuře.

Milovníci literatury se mohou těšit například na Jaroslava Rudiše, Biancu Bellovou, Pavla Klusáka, Stanislava Bilera, Petra Stančíka, Petra Borkovce, Olgu Stehlíkovou, Ondřeje Hübla, Radka Malého, Petra Vášu, ze slovenských autorů a autorek pak třeba Vladimíra Ballu, Zusku Kepplovou a Agdu Bavi Paina.

Na Inverzi se představí i tvůrci oblíbených podcastů – Vyhonit ďábla a Rapspot. V sobotu 3. září se také budou konat dva speciální knižní workshopy. Každý večer se pak Inverze promění na hudební festival. Letos v Ostravě zahrají kapely Dukla, Metastavy, JWQ, Viah, Vellocet Roll, MMNK nebo Vojdi.

Místy konání jsou Provoz/Klub Brno, klub Fiducia a Centrum PANT. Další informace o vystupujících nebo třeba vstupenkách můžete najít na www.festivalinverze.cz.

(hav, foto Jaroslava Rudiše: labyrint.net)