Tři japonské dny v Ostravě budou velmi pestré

Nejkratší cesta do Japonska vede přes Ostravu. Alespoň to tvrdí pořadatelé dalšího ročníku festivalu Japonské dny v Ostravě, který se bude konat od pátku 14. do neděle 16. října 2022 v prostorách kulturního domu Akord v Ostravě – Zábřehu. Těšit se můžete na spoustu kulturních zážitků, ale také možnost ochutnat netradiční pokrmy či se zabavit.

Pořadatelé na svých webových stránkách japonskedny.cz uvádí, že třídenní festival připravují tak, aby návštěvníkům umožnili ochutnat co nejvíce aspektů země samurajů a sakurových květů. „A ani tentokrát to nebude jiné. Velkou radost navíc máme z toho, že se nám letos podařilo získat opravdu skvělé hosty z Česka i Japonska,“ uvádí a doplňují výčet lákadel z nabitého programu.

Představí se třeba Takuya Yaniguchi – fenomenální hráč na taiko bubny. Do Ostravy chce prý přivézt i svůj veliký o-taiko buben. Ze země vycházejícího slunce přijede také kouzelník a bavič Keiichi Iwasaki, který se mimochodem v minulost dostal až do finále soutěže Britain’s Got Talent.

V Ostravě zahraje také třeba Nakamura Tempei – famózní klavírista. Ten studoval v Ósace na prestižní hudební škole. Na hodinovém koncertu představí vlastní skladby ve stylu filmových melodií studia Ghibli.

S napětím je očekáván také koncert zpěvačky Tujiko Noriko. Rodačka z Ósaky, dnes žijící v Paříži, bude mít hodinový koncert na klubové scéně. Návštěvníky čeká směs elektronické hudby a popu.

Na festivalu bude vařit Hiroki Komia, majitel vyhlášené okonomijaki restaurace v centru Ósaky, vystoupí samurajská skupina Gorin nebo tanečnice z Yosakoi Hanamaru, představí se výborný operní zpěvák Noritaro Dei a samozřejmě proběhne nespočet workshopů a přednášek.

„Protože o přednášky a workshopy je vždy obrovský zájem, rozhodli jsme se letos zvětšit kapacitu, aby měl šanci každý zájemce. Vše je samozřejmě v ceně vstupenky, takže se nemusíte dopředu registrovat a hlásit. Rozhodně se vyplatí dorazit včas, ale nebojte, mnoho workshopů proběhne i třikrát. Těšit se můžete na kaligrafii, skládání mizuhiki, origami, ukázky juda nebo karate a spoustu dalšího včetně stánků, kde si budete moct nakoupit parádní suvenýry,“ píší pořadatelé.

Veškeré informace a novinky o festivalu najdete na japonskedny.cz, Zde si můžete také zakoupit vstupenky. Aktuality jsou dostupné také na Facebooku.

(hav, foto: taiko-ist-takuya.jp)

Příbuzné články