Adrenalin na filmovém plátně

Jubilejní 20. ročník Mezinárodního festivalu outdoorových filmů bude slavnostně odstartován v nově rekonstruovaném Domě kultury Poklad v Ostravě-Porubě, a to ve středu 19. října 2022 v 18 hodin. Do poloviny prosince 2022 pak budou moci vidět milovníci filmů se sportovní - zejména horolezeckou - tematikou vybrané soutěžní filmy a doprovodné programy ve 25 městech a místech České republiky. V Ostravě se filmy budou promítat např. v Minikině.

Slavnostní zakončení a vyhlášení nejlepších filmů s předáním cen přítomným filmařům se bude konat v přímém televizním vysílání TV NOE v sobotu 10. prosince 2022.

Do soutěže bylo vybráno z více než tisícovky filmů z různých zemí světa 33 snímků různých kategorií. Mezi největší taháky budou určitě patřit dva filmy s Markem Holečkem, naším současným nejúspěšnějším horolezcem. Nebeská past režiséra Tomáše Galáska zachycuje dramatický prvovýstup Marka Holečka s Radka Grohem. Druhý film, Mára jde do nebe, sleduje pět Márových pokusů o prvovýstup na Gašerbrum I z pohledu samotného horolezce i jeho okolí.

Festival však nabízí spoustu dalších neméně zajímavých extrémních sportovních filmů. Většinu snímků mohou diváci v České republice a na Slovensku vidět pouze na tomto festivalu.

Mezinárodní festival outdoorových filmů je soutěžní putovní přehlídka outdoorových filmů. Za devatenáct let své existence se stal ve své podstatě a charakteru největším filmovým soutěžním putovním festivalem nejen v České republice, ale také na světě. Festival je zaměřený na sporty i život s outdoorovou tematikou, na filmy dobrodružné, extrémní, adrenalinové, ale také cestopisné.

Program v jednotlivých festivalových městech naleznete na www.outdoorfilms.cz.

(hav, foto z filmu Nebeská past)

Příbuzné články