Nekorektní humor muzikálových Producentů pobaví Ostravany

Výpravný crazy muzikál nazvaný Producenti autora Mela Brookse bude mít ostravskou premiéru v Divadle Jiřího Myrona už ve čtvrtek 27. října 2022. A první večer se ponese přesně v duchu velkolepé podívané včetně červeného koberce a hvězdných příchodů. Divadlo zve také na veřejnou generální zkoušku, která se uskuteční ve středu 26. října v 10.30 hodin.

„Přitažlivý je nejen vlastním příběhem, ale i skvělými hudebními čísly a politicky nekorektním humorem, díky kterému by asi dnes na Broadwayi už neměl šanci být uveden. U nás naštěstí zatím stále vítězí zdravý rozum i smysl pro nadsázku," uvedla Gabriela Petráková, šéfka muzikálu a režisérka inscenace.

Každý producent si přeje, aby jeho dílo mělo co největší úspěch. Ne tak hrdinové této komedie Max a Leo, kteří zosnují plán uvést nejhorší muzikál všech dob a peníze od investorů si nechat. Zdánlivě sázejí na jistotu, když zhudební hru o Adolfu Hitlerovi a do režisérského křesla navíc dosadí homosexuála s tou nejhorší pověstí… Nikdo ale nepočítá s tím, že se takové dílo může i líbit!

Muzikál je inspirován slavným stejnojmenným filmem z roku 1968, jehož autorem je velmistr parodie Mel Brooks (spoluscenárista filmů Mladý Frankenstein, Drákuloviny, Bláznivý příběh Robina Hooda a dalších). Na broadwayském jevišti se objevil poprvé v roce 2001 a byl ověnčen hned 12 Cenami Tony (z celkových 14 možných!), včetně ceny za nejlepší hudbu, libreto, režii, choreografii a další.

Rolí v crazy podívané se v Ostravě zhostí: Tomáš Savka / Lukáš Vlček (producent Max Bialystock), Tomáš Krpec / Radek Melša (účetní Leo Bloom), Michaela Horká / Kristýna Štarhová (Ulla, sekretářka a adeptka na roli v muzikálu), Roman Harok / Tomáš Novotný (herec a scenárista Franz Liebkind) a další.

Tomáš Savka k roli v Producentech říká: „Max pro mě znamená hodně. Jsem v určitém věku, kdy jsem si mohl zazpívat spoustu krásných rolí – malých i velkých. Role Maxe v Producentech je mému charakteru blízká, řekl jsem si, že bych ji prostě měl zkusit, a udělám maximum pro to, aby se to povedlo.“

Další informace a podrobnosti najdete na www.ndm.cz.

(hav, foto: ndm.cz)

Příbuzné články