Připravovaná Noc divadel bude u Bezručů také hudební

Jubilejní desátý ročník celorepublikové Noci divadel se bude konat v sobotu 19. listopadu 2022 také v Ostravě. Letos nese podtitul Hrdinové a opět nabídne noční prohlídky, divadelní dílny, diskuze s tvůrci, představení a performance a to vše zdarma nebo za symbolické vstupné.

Svůj program si již přichystalo ostravské Divadlo Petra Bezruče. Na svých stránkách k tomu divadelníci uvádí: „Podtitulem letošního ročníku jsou „Hrdinové“. Našimi hrdiny budou (nejenom) pro tento večer zdravotníci z Fakultní nemocnice Ostrava a jejich Oddělení pracovního a preventivního lékařství, které mj. poskytuje ambulantní péči uprchlým občanům z Ukrajiny. Celý večer se tedy ponese v duchu charity a čarovných zážitků s našimi herci na dotek.“

Program začne v 18.30 hodin inscenací Havlovy Audience. Hereckých rolí se ujme Norbert Lichý a Jiří Müller. Od 19.30 se bude konat ve foyeru Bezručácký jarmark - prodej a ochutnávka specialit, výrobků a oblečení, které uvařili, připravili a vytřídili herci a herečky Divadla Petra Bezruče.

Od 22 hodin se pak můžete těšit v divadelním sále na vystoupení kapely Retro B, v níž působí jako zpěvačka Markéta Matulová. Ta mimochodem zazářila v oceňované inscenaci Špinarka, ve které představovala populární zpěvačku Věru Špinarovou. V kapele se objevují i další herci či ostravští muzikanti: Jakub Burýšek, Michal Sedláček, Lukáš Krejčí, Jan Gajdica či Jiří Krejčí.

Akci pak bude v nočních hodinách v bezručáckém divadelním klubu zakončovat afterparty - neorganizovaná zábava pod taktovkou divadelního DJ Vojtěcha Johaníka.

Vstupné na kompletní bezručácký program je dobrovolné, celý výtěžek poputuje do Fakultní nemocnice Ostrava. Pro vstup na Audienci je z důvodu omezené kapacity nutná rezervace, která bude možná od 1. listopadu 2022.

Sledujte www.bezruci.cz nebo www.nocdivadel.cz.

(hav, foto Markéty Matulové: bezruci.cz)

Příbuzné články