Ostrava zpívá gospel zahajuje zkoušky i předprodej vstupenek

Pěvecký sbor Ostrava zpívá gospel, který se dal poprvé dohromady v roce 2013, zahájil tento týden devátý rok své existence.

Populární amatérský gospelový sbor, zkráceně nazývaný OZG, bude letos tvořit 110 zpěváků z Ostravy a okolí, kteří se do projektu pro letošní rok přihlásili. V pondělí 7.11. měli svou první zkoušku a během následujících čtyř týdnů budou společně nacvičovat program koncertů, se kterým se představí veřejnosti 3. a 4. prosince v evangelickém Kristově kostele v Moravské Ostravě.

Předprodej vstupenek na koncerty bude spuštěn 11.11. v 8:00 v síti OSTRAVAINFO!!!

Netradiční ostravský gospelový sbor, nemá žádné stálé členy, ale vzniká každý podzim vždy znovu, zkouší pouze několik týdnů a po závěrečných vystoupeních opět zaniká. Jeho možná největší zvláštností ale je, že se do něj může přihlásit opravdu každý, kdo rád zpívá, žádné talentové zkoušky se tu nekonají. O členství ve sboru OZG je rok od roku větší zájem. „Nebyli jsme si jistí, co nás po tříleté “covidové” pauze čeká, ale nakonec i letos byla všechna místa ve sboru zaplněna během pár chvil a bohužel se na spoustu zájemců opět nedostalo. Nikdy dopředu nevím, jaká směsice lidí se ten daný rok ve sboru namíchá, protože si pro přijetí neklademe žádné podmínky kromě věku. Teď už ale máme po zahajovací zkoušce a můžu říct, že jsem nadšen. Opět se nám velmi rychle podařilo splynout v jediný organismus, který teď intenzivně a s obrovskou chutí pracuje na jediném cíli - připravit co nejlepší koncerty, na kterých se za čtyři týdny představí publiku. To si rok co rok ohromně užívám a vždycky se na toto intenzivní období společné práce těším.“ uvedl Terry English, sbormistr a zakladatel OZG. 

Všichni, kdo chtějí výsledek práce tohoto vyjímečného sboru vidět i slyšet na vlastní oči a uši, jsou zváni na některý ze tří závěrečných koncertů, které letos proběhnou v sobotu 3. 12. v 18h a v neděli 4.12. od 15 a od 18 hodin v evangelickém Kristově kostele (tzv. “červeném”) v Moravské Ostravě, kam se OZG vrací po několika letech vystupování v aule Gong.

Jako každý rok i letos sbor doprovodí celá řada vynikajících muzikantů, členů nejrůznějších ostravských orchestrů a kapel. Neopakovatelná atmosféra koncertů OZG je pověstná a populární daleko za hranicemi Ostravy. Přestože ve sboru nezpívají profesionálové, živelná energie, kterou výkon všech účinkujících na pódiu sálá, je pro diváky pokaždé strhující. O výsledné kvalitě jistě svědčí i nominace na Moravskoslezskou kulturní Cenu Jantar z roku 2017. Koncerty OZG bývají velmi často zcela vyprodané, proto se zájemcům o vstupenky doporučuje příliš dlouho neváhat.

Vstupenky na koncert je od 11. listopadu možné zakoupit prostřednictvím sítě OSTRAVAINFO!!! a to jak on-line, tak ve všech jejích kamenných pobočkách. Ceny vstupenek je 250,-Kč a 150,-Kč pro děti do 15 let a držitele průkazů ZTP, ZTP/P. Další informace o projektu i o koncertech jsou dostupné na webu www.ozg.cz a na facebookové stránce „Ostrava zpívá gospel“.

Projekt finančně podporuje Statutární město Ostrava a nad letošními koncerty převzal záštitu primátor statutárního města Ostrava Tomáš Macura.

(sd, Zdroj: OZG)

Příbuzné články