Autorky čtenářských bestsellerů potěší své příznivce na ostravském festivalu

Čtvrtý ročník Knižního festivalu Ostrava se blíží. Už na začátku března se můžete těšit na to nejzajímavější z knižní produkce nakladatelů všech žánrů z celé České republiky. V pátek 3. a v sobotu 4. března 2023 se budete moci na ostravské Černé louce také potkat s řadou skvělých spisovatelek a spisovatelů. Diskutovat budou třeba Karin Lednická a Kateřina Tučková. Chystá se i bohatý doprovodný program: tematické besedy a přednášky na dvou scénách, autorská čtení, autogramiády, křty nových knih a setkání s nejčtenějšími českými autory, workshopy, tvůrčí dílny, odpočinková zóna s kavárnou, soutěže nebo tematické výstavy.

Mezi hosty najdete spisovatelku a tvář letošního ročníku Karin Lednickou, která odstartuje páteční program na ČRo Dvojka & Nakladatelské scéně v živém vysílání pořadu Blízká setkání. V sobotní debatě se pak společně s Kateřinou Tučkovou, autorkou knihy Bílá Voda, společně pustí do temnějších koutů naší minulosti. „Jedno pódium, dvě z nejčtenějších spisovatelek současné české literatury… Máme velkou radost, že letos návštěvníkům festivalu můžeme nabídnout takto zajímavý program. Věříme, že debata autorek několika oceněných knih nadchne nejednoho čtenáře a knihomola,“ sdělil ředitel festivalu Jan Šumbera.

Svůj románový debut Přitažlivost planety Krypton představí oblíbený herec, scenárista a režisér Jiří Mádl. Herci a tvůrci z Národního divadla moravskoslezského návštěvníkům prozradí, jak vznikla adaptace životopisného románu o Marii Antoinettě. Knihy jsou často také nástrojem pro vzdělávání a diskusi o politických tématech, scéna Voices of Freedom & Deník N se proto zaměří na kulturu, společnost a aktuální politické dění. Připraven bude také doprovodný program pro žáky základních a středních škol.

Přichystáno toho ale bude daleko více. To vše se dozvíte na stránkách festivalu. Zde jsou k dispozici až do 2. března také vstupenky za zvýhodněné ceny. Ty lze zakoupit i osobně v ostravských infocentrech. Poté budou vstupenky k dispozici na místě v pavilonu A, a to po celou dobu konání festivalu (pá 10.00–18.00, so 10.00–17.00).

(hav, foto: kniznifestival.cz)

Příbuzné články