Taneční inscenace o setkávání a tělesnosti v Ostravě

Dvě současné špičkové taneční inscenace budou k vidění v Ostravě. Tou první je open-air verze pohybového projektu It's All About, která se bude konat v úterý 20. června 2023 na netradičním místě - na nádvoří Nové radnice. Druhé představení nazvané Soft spot pak můžete zhlédnout ve středu 28. června v Divadle Petra Bezruče.

První z představení nazvané It's All About rakouské choreografky Helene Weinzierl je interaktivní a jeho protagonisty nejsou jen tři mužští performeři, ale také diváci. Chybět nebude nadsázka. Hraje se o lidské blízkosti. Tvůrci doplňují: „Nejprve ve vlastním světě, posléze ve vztahu s druhými, společně vytvářejíc novou realitu. Na první pohled zábavná setkání však v sobě skrývají i absurditu současné společnosti.“ Účinkují: Luan de Lima, Eli Hooker, Uwe Brauns.

Představení Soft spot, které bude uvedeno v ostravském Divadle Petra Bezruče, je experimentální fyzické představení zrozené ve spolupráci slovenských tanečnic Martiny Hajdyla, Soni Ferienčíkové a maďarské choreografky Adrienn Hód. Prostřednictvím improvizace a výzkumu fyzického těla společně zkoumají vztah právě mezi tělem, osobností a významem. Soft spot si pohrává s rozostřováním lidských vlastností, ptá se, co nás jako lidi definuje a poohlíží se po jakémsi skrytém citlivém ​​„křehkém místě” uvnitř nás samotných.

Další informace najdete na stránkách spolupořadatelů akce: www.moveostrava.cz.

(hav, foto: moveostrava.cz)