Pražští herci potěší v srpnu Ostravany

Amfiteátr u Vily na Landeku v Ostravě - Petřkovicích bude v srpnu dějištěm série divadelních představení. Akce nazvaná Divadelní hvězdy nad Ostravou se bude konat od neděle 20. do čtvrtku 24. srpna 2023 a přinese čtyři spíše odlehčené divadelní kusy se známými herci v hlavních rolích.

Představení se budou konat vždy od 20 hodin na venkovním pódiu. Uvedeny budou divácky oblíbené hry pražských divadel: Miluji Tě, tak se měj, Kvartet, Tři muži na špatné adrese a na závěr představení Caveman.

„Chceme využít toto neuvěřitelné místo a přímo nad Ostravou uspořádat divadelní festival, kde se objeví velké filmové a televizní herecké hvězdy. Během čtyř představení v srpnu nabídneme kvalitní, ale odlehčenou komediální tvorbu v čele s takovými hereckými esy, jakými jsou Veronika Freimanová, Rudolf Hrušínský, Jana Švandová, Karel Heřmánek st., Zdeněk Žák, Ljuba Krbová, Adrian Jastraban a další,“ uvádí pořadatelé.

Jedním s cílů akce je navrátit kulturní život do nově zrekonstruovaného amfiteátru. „V areálu rozlehlého parku, obklopujícího vilu, se nachází historický divadelní amfiteátr s kapacitou 400 diváků. Je to místo ideální na menší komorní koncerty, vystoupení a netradiční divadelní představení, různých forem a stylů,“ uvádí se na stránkách www.vilanalandeku.cz. Zde najdou zájemci také odkaz, kde si mohou koupit vstupenky. Aktuality jsou také k dispozici na Facebooku.

(hav, foto z představení Tři muži na špatné adrese: vilanalandeku.cz)

Příbuzné články