Lásku k divadlu je třeba budovat už od plínek...

Jak naložit s volným časem, až udeří podzimní plískanice? Náš tip je jasný - honem do divadla!

Přinášíme tipy na říjnová divadelní představení v Novém Jičíně a taky přehled novinek, které se objeví v prodeji už na konci září.

Třeba představení Lili a kvietok, které je určeno těm úplně nejmenším divákům od půl roku do čtyř let. Je interaktivní, trvá pouhých dvacet minut a nabízí podněty pro motorický i emoční rozvoj batolat. Pro ty větší pak zahraje ostravské Divadlo loutek Začarovanou hrušku, hudební pohádku z Valašska.

Zkrátka nepřijdou ani dospělí. Budou se s nadhledem usmívat při jemné komedii Intimní příběhy z ráje, popadat se za břicho při japonských fraškách Divadla Kjógen, sledovat mezigenerační hašteření v inscenaci Divadla na Fidlovačce Famílie a vzpomínat na charismatického Oldřicha Nového. 

Zavřete oči, podzim s Beskydským divadlem přichází...

Pro děti:

LILI A KVIETOK -  Féder Teáter, v neděli 22. října 2023, od 15:00

Interaktivní obrazové představení nabízí podněty pro motorický i emoční rozvoj batolete. V doprovodu živé hry na hudební nástroj woodpack vytváří atmosféru i zvukovou hru. Představení je určeno pro 15 dětí ve věku 0,5 - 4 roky a jejich doprovod.

ZAČAROVANÁ HRUŠKA - Divadlo loutek Ostrava, v neděli 15. října 2023, od 16:00

Chalupnice Kača získala kouzlo, jímž zabrání tomu, aby jí nezvaní hosté kradli ze stromu hrušky sladké jako med. Když na hrušeň vyleze zloděj, zůstane na stromě přilepený, dokud mu Kača nedovolí slézt. A co se začne dít, když si na hrušeň vyleze Smrt a přilepí se...?

Pro dospělé:

INTIMNÍ PŘÍBĚHY Z RÁJE - Studio Bouře, v úterý 3. října 2023, od 19:00

Vtipná a zajímavá vize Edenu, ve které se jemným humorem odhalují detaily soužití mezi muži a ženami. 

KJÓGEN – SAMURAJSKÁ KOMEDIE - Divadlo kjógenuve čtvrtek 5. října 2023, od 19:00

Ojedinělé studium, realizace a uvádění japonských frašek v českém jazyce. Uvidíte celkem tři: Papouškování,  Velké prádlo a Horský asketa zlodějem tomelů. 

FAMÍLIE -  Divadlo Na Fidlovačce, ve čtvrtek 12. října 2023, od 19:00

Ve skvělé komedii autor přibližuje divákům vztah dvou různých generací a s laskavým humorem projevuje pochopení pro obě strany. 

ZAVŘETE OČI, SWING PŘICHÁZÍ… - Divadlo v Řeznické, ve středu 18. října 2023, od 18:00

V prostorách Divadla v Řeznické sídlila na začátku 20. st. věhlasná vinárna, kam čas od času zavítal i charismatický Oldřich Nový. Touto inscenací se k nám vrací, aby zavzpomínal na dobu největší slávy filmových ateliérů na Barrandově.

Další program ZDE

(sd, Zdroj: Beskydské divadlo Nový Jičín)