Jazz ve městě také s Danem Bártou či mezinárodním Frank Parker Groove Collective

Frýdeckomístecký Jazz ve městě také letos slibuje silné zážitky díky účasti velkých zpěváků, jako jsou Dan Bárta a Martin Chodúr. Kapela Behind The Door oslaví navíc koncertem ve Stolárně dvě desítky let svého působení. Letošní program okoření také evropskoamerická formace Frank Parker Groove Collective. Festival Jazz ve městě se koná v pátek 6. a v sobotu 7. října 2023 v klubu Stolárna ve Frýdku – Místku. V prodeji je i cenově zvýhodněná dvoudenní permanentka.

Letošní Jazz ve městě uvede v pátek 6. 10. instrumentální sexteto Behind The Door, které přes svůj mladý věk letos slaví již 20 let působení na české hudební scéně. V jejich hudbě se snoubí inspirace fusion, latinjazzu, moderního jazzu, ale i smooth jazzu, nebo dokonce popu, folku, rocku či melodie velmi blízké vážné hudbě. „Na koncertě zahrajeme skladby z poslední desky RA!, která sklidila kladné reakce napříč českou hudební scénou. Kromě toho chceme našemu domácímu frýdeckomísteckému publiku představit několik nových písní od různých autorů z kapely,“ říká jeden z členů kapely Behind The Door Ondřej Klímek.

Další hudební lahůdkou bude vystoupení autorské a interpretační formace české jazzové scény a multižánrového populárního zpěváka a autora - Dan Bárta & Robert Balzar Trio. Hudba na pomezí jazzu a popu ve složení zpěv, kontrabas, piano a bicí zcela jistě potěší i širší hudební publikum.

Sobotní večer okoření americko-polské uskupení kolem bubeníka Franka Parkera – Frank Parker Groove Collective, v jejímž podání uslyšíme vlastní kompozice i jazzové standardy s přídavkem elektronické hudby.

Závěrečným koncertem festivalu s jazzovým nádechem bude pohodový jazz a melodie lahodící uchu v podání zpěváka, textaře a vítěze první Česko Slovenské Superstar 2009 Martina Chodúra a zpěvačky Kateřiny Pospíšilové a její JazzBandy.

K zakoupení je cenově zvýhodněná dvoudenní permanentka od 550 Kč, nebo jednodenní vstupné od 350 Kč.

Program:

Pá 6. 10. | 19.00 Behind The Door
Pá 6. 10. | 21.00 Dan Bárta & Robert Balzar trio
So 7. 10. | 19.00 Frank Parker Groove Collective
So 7. 10. | 21.00 Martin Chodúr a Kateřina Pospíšilová & JazzBanda

Podrobnější informace najdete na www.kulturafm.cz nebo Facebooku.

(hav, foto Dana Bárty: facebook.com/danbarta.robertbalzartrio)

Příbuzné články