Multižánrová klavíristka potěší Ostravany

Klavírní koncert Beaty Hlavenkové, výborné pianistky, skladatelky, zpěvačky či aranžérky, se uskuteční v obřadní síni slezskoostravské radnice v úterý 10. října 2023 od 19 hodin. Na své si přijdou zejména příznivci nadžánrové originální hudby.

Hlavní devízou Beaty Hlavenkové, rodačky z Vendryně, je odvaha experimentovat, hledat nekonvenční harmonie a aranžmá. Žánrová svoboda, opírající se o hluboké povědomí o jazzu, moderní klasické hudbě, popu i písničkářství, se ve všech jejích projektech prolíná s jasně rozpoznatelnou soustředěnou a citlivou interpretací.

Na svém kontu má již několik ceněných sólových desek, například Joy For Joel (2009), klavírní Theodoros (2013), dále Scintilla (2015), Bethlehem (2017) a alba písní a zhudebněných básní Sně (2019) a Žijutě (2021). Všechny nahrávky získaly nominace na cenu Anděl a dvě z nich Anděly i následně získaly.

Hudební publicista Dan Hájek k albu Žijutě napsal: „Je radost sledovat, kam se Beata Hlavenková ve své tvorbě posouvá. Jak s lehkostí nahlíží nejenom na hudební svět, vstřebává nové poznatky, zkušenosti, které posléze zapracovává s pečlivostí zacílenou na zvukový detail. "Žijutě" je nejpřístupnějším počinem z její diskografie, zároveň si přesto uchovává charakteristickou multižánrovost, kterou posluchač musí postupně nasát a nechat prožít. Nechte se lapit.“

Vstupenky se prodávají prostřednictvím infocenter nebo online.

(hav, foto: facebook.com/hlavenkovabeata)