Vánoce v Zoo Ostrava

Do Zoologické zahrady a botanického parku Ostrava můžete zavítat každý den v roce a přijít tedy můžete i během nadcházejících vánočních svátků. Areál bude otevřen na Štědrý den, na Silvestra i na Nový rok. Navíc bude připraven vánoční program a dárek pro děti do 15 let v podobě volného vstupu ve dnech 24.–26. prosince.

Štědrý den v zoo

Zoo bude tento den otevřena jako kterýkoli jiný den, tedy od 9 do 16 hodin, vstup do areálu bude možný do 15 hodin, poté se uzavírají pokladny. Do 15 hodin budou otevřené také pavilony. Návštěvníci se mohou těšit i na tradiční štědrodenní komentované setkání u vybraných druhů zvířat a kdo se bude postit, může zkusit v areálu najít zlaté prasátko.

Harmonogram štědrodenního komentovaného setkání:

  • - u pand v 10 hod.,
  • - u žralůčků v 11 hod. (pavilon Papua),
  • - u šimpanzů ve 12 hod. (Pavilon evoluce),
  • - u hrochů ve 14:15 hod. (pavilon Tanganika).

Zájemci mohou na Štědrý den i v průběhu celé zimy nadělit volně žijícím ptákům. Do krmítek, kterých je po zoo neinstalováno několik, mohou nasypat s sebou přinesené krmení, např. slunečnicová a další semínka, příp. umístit lojovou kouli (nejlépe bez plastové síťky, která se může stát pro ptáky pastí). Vhodné ptačí krmení je k dispozici zdarma na požádání u vstupu do zoo.

Restaurace Saola nabídne na Štědrý den nepostícím se návštěvníkům vánoční menu: hrachovou polévku, houbového kubu, rybí filé, žemlovku s tvarohem a jablky nebo vánoční štrúdl. Pokud si lidé navíc u stánku Saola koupí nápoj, přispějí na chov zvířat v ostravské zoo.

Volný vstup pro děti

Děti do 15 let se mohou opět těšit na malý vánoční dárek v podobě volného vstupu na Štědrý den i po oba následující vánoční svátky, tj. 25. a 26. prosince.

Vánoční návštěva tropů

Během vánočních prázdnin mohou lidé zavítat i do pěstebních skleníků v botanickém zázemí zoo, které nejsou veřejnosti běžně přístupné. Zájemci se mohou těšit na pestrou kolekci užitkových rostlin z celého světa – ananasy, různé druhy citrusů, banánovníky nebo rozličné koření. Prohlídky budou probíhat 27., 28 a 29. prosince vždy v 11 hod. Jsou zahrnuty v ceně vstupného do zoo a trvají cca 60–80 min. Z důvodu omezené kapacity doporučujeme rezervaci předem prostřednictvím online systému, nebo v den návštěvy přímo na vrátnici zoo. Sraz zájemců je u výběhu plameňáků, kde si skupinu vyzvedne průvodce.

Přejeme všem krásné Vánoce a do nového roku štěstí, pohodu a hlavně pevné zdraví!

(sd, ZDroj: TZ Zoo Ostrava)