Výzva Krajského ředitelství PČR MS kraje

Žádáme veřejnost o ztotožnění muže!

Policisté z oddělení hospodářské kriminality Ostrava prověřují okolnosti protiprávního jednání, při kterém došlo k neoprávněnému odčerpání peněz z bankovního účtu poškozené ženy. Jak bylo prověřováním zjištěno, poškozená prodávala přes internetový portál drobné zboží, kdy byla oslovena osobou, která vystupovala jako zákaznická podpora daného portálu. Následně se neznámá osoba pod důvěrnou legendou nabourala do internetového bankovnictví poškozené, ze kterého ve výsledku odčerpala prostřednictvím karetní transakce částku ve výši přesahující 80.000,- Kč, a to za úhradu elektroniky.

Jak kriminalisté zjistili, takto zaplacenou elektroniku měl téhož dne vyzvednout v Praze dosud neustanovený muž, který však nemusí být pachatelem. Naopak to může být osoba, která by svou výpovědí mohla pomoci k objasnění trestného činu.

Pro dosažení účelu trestního řízení kriminalisté v souvislosti s prověřováním tohoto činu žádají veřejnost o pomoc a spolupráci při ustanovení totožnosti muže, který by svou výpovědí mohl přispět k objasnění výše uvedeného skutku. Jakoukoli informaci, která by mohla vést k jeho ztotožnění, volejte na tísňovou linku 158, případně ji sdělte na nejbližší policejní služebně.

Za informace, které povedou k objasnění skutku, děkujeme.

(sd, Zdroj: TZ PČR MS kraje)

Příbuzné články