Zapomeňte na klasické jídelny! Ostrava má novou moderní kantýnu

V Ostravě se před časem otevřela kancelářská budova Organica. Její součástí je i moderní jídelna Kanteen.

Restaurace Kanteen otevřela své brány na konci října. Od ostatních podniků se ovšem liší. Otevírací dobou i konceptem.

Kanteen má otevřeno ve všední dny od 7:30 do 15 hodin. Ráno jsou v nabídce snídaně, od půl jedenácté do tří odpoledne tady připravují obědy. A je z čeho vybírat. „Ráno máme na výběr z deseti snídaní, včetně kontinentálních. Také obědů máme v nabídce každý den minimálně deset,” řekla pro patriotmagazin.cz marketingová specialistka podniku Kateřina Vrbová.

Co se týká obědů, každý týden je v Kanteen jiný. „Každý všední den máme v nabídce čtyři hotovky, jedno smažené jídlo, dvě čerstvé pasty, alespoň jedno jídlo vegetariánské a tematická jídla ze světové kuchyně, například mexické, thajské nebo italské. Troufáme si říct, že se jedná o jednu z nejpestřejších nabídek v Ostravě," dodala Kateřina Vrbová. V nabídce jsou taky polévky, saláty, kompoty nebo dezerty a výběrová káva Starbucks.

V Kanteen to funguje tak, že si lidé nejprve vyberou jídlo a následně svou objednávku zaplatí. Poté se přesunou do další části, kde probíhá příprava a výdej pokrmů. „Takže se nemusí bát, že než se dostanou ke stolu, tak jim jídlo vychladne,” uvedla manažerka.

Nová kantýna, která má okolo 300 míst k sezení, si zakládá na kvalitě a čerstvosti. Ostatně, v Kanteen vaří stejný šéfkuchař jako v nedalekém Coloseu, které spadá do stejné skupiny.

Převážnou část klientely kantýny tvoří zaměstnanci z Organiky, restaurace je ale otevřena úplně všem. „Hodně lidí si myslí, že tady jsme jen pro Organicu. I proto jsme se rozhodli, že od 29. ledna do 2. února uděláme takový opening pro veřejnost,” prozradila Kateřina Vrbová.

Co se tedy chystá? Kanteen si na tyto dny připravila speciální akce, například dvě snídaně za cenu jedné, polévku či točenou Kofolu k hlavnímu jídlu zdarma nebo zvýhodněnou polední nabídku. „Když se řekne jídelna, tak se spoustě lidí vybaví stravování ve školách. Ale takoví my nejsme, lidem v kantýně dopřáváme opravdový chuťový zážitek,” usmála se Kateřina.

Ostravská Kanteen má i vlastní aplikaci, ve které budou speciální kuponky k dostání. V budoucnu v ní přibudou i další výhody. „Věříme, že potěšíme naše stávající zákazníky a přilákáme i nové,” řekla Kateřina Vrbová.

Budova Organicy se nachází na lukrativním místě, hned vedle Karoliny, přesto místní kantýna nabízí cenově dostupnou možnost stravování. Snídaně v restauraci startují už na 69 korunách, ceny obědů začínají od 119 korun. Kromě toho se Kanteen zaměřuje také na office catering a rozvoz obědů do firem. Denně je takto schopna obsloužit i stovky zákazníků.

Foto: Se souhlasem Kanteen