Nový hit v Ostravě! Neznámý chlápek ukrývá stokoruny, lidé je pak hledají

Ta zpráva se po Ostravě šíří jako uragán. Zatím neznámý chlápek ukrývá ve městě stokoruny, které pak lidé hledají. Dosud vypátrali všechny.

Znáte projekt nazvaný Seberkilo? Že ne? Zdá se, že o něm brzy uslyší celá Ostrava.

Ostravák, který za vším stojí, schoval první stokorunu na konci ledna. Místo, kam bankovku uložil, nahrál na instagramový profil a čekal, co se bude dít. Teď má za sebou jedenáct akcí a na Instagramu ho sleduje už přes 11 tisíc fanoušků. „Jde to rychle. Neměl jsem žádné ambice, prostě jsem si řekl, že to zkusím a uvidím. Měl jsem takové přání, že kdybych se na Instagramu dostal na šest tisíc fanoušků, tak by to bylo skvělé. Po pár dnech už jich je skoro dvojnásobek,“ řekl pro patriotmagazin.cz Tomáš ze Seberkila.

Svou totožnost ale tají. „Až do čtvrtku to nevěděla ani manželka. Ale už jsem doma to tajemství neudržel a prozradil jsem se. Naštěstí mě podporuje,“ svěřil se. Mimochodem, jmenuje se doopravdy Tomáš? „Tak jsem se představil,“ usmál se. Prozradil ovšem, jak ho myšlenka Seberkila napadla: „Na přelomu roku jsme se inspiroval jedním účtem z Amsterdamu. Předtím mě nic takového nenapadlo, přemýšlel jsem ale, jak něco začít dělat na Instagramu. A toto byla ideální příležitost.“

Tomáš projekt financuje ze svého rozpočtu. Zatím ho stál několik stovek, čím déle ale Seberkilo pojede, tím více bude muset z peněženky vytáhnout. „Je pravda, že už jsem několikrát přemýšlel, kolik mě to vlastně bude stát. Teď na to ale nejsem schopný odpovědět, zatím je to taková závislost,“ řekl dobře naladěný chlápek z Ostravy.

Ostatně, jedním z jeho přání je, aby lidem pomocí svého projektu ukazoval i krásy, které Ostrava nabízí. „Jednou jsem stovku schoval na Landeku. Potom mi psala jedna paní, že bankovku sice nenašla, ale už tam zůstala a udělal si hezkou procházku,“ potěšilo Tomáše, který plánuje, že bankovky s Karlem IV. bude schovávat i na dalších místech, třeba na horách. „Bylo by hezké, kdyby se mi povedla navázat i nějaká spolupráce, ale zatím jsem na úplném začátku. Uvidíme, co se bude dít dál,“ uvedl.

Bankovky se snaží schovávat maximálně co tři dny. Pak natočí video, které nasdílí a čeká, co se bude dít. „Snažím se ta místa střídat, lidé mi posílají i různé tipy. Zatím se našly všechny stovky, nejrychlejší do dvaceti minut,“ prozradil Tomáš, který má pro hledače připraveny i nápovědy.

„Ale lidi je nepotřebují. Jednou jsem natočil jen lampu, i podle toho ale jedna slečna poznala, že se jedná o Slezskoostravský hrad. Napsala mi, že tudy jezdí na kole,“ přidal jednu z historek. On sám si na místě dává pozor, aby ho při ukrývání peněz nikdo nenašel, což se mu zatím daří. Bankovky schovávat nepřestane, naopak, možná nezůstane „jen“ u stovek. „Je možné, že se občas na nějakých místech objeví i větší částky,“ uzavřel.

Foto: Se souhlasem Seberkila