Občané a městský obvod Krásné Pole obdarovali ostravské záchranáře

Posádky zdravotnické záchranné služby v Ostravě prožili podobně jako loni pracovně velmi náročný předvánoční čas. I když epidemická situace opět znamenala značné vypětí zásahových týmů, spontánní podpora zdravotníků ze strany veřejnosti se již prakticky vytratila. Úsilí záchranářů již zase většina lidí vnímá jako běžné a samozřejmé.

V podpoře záchranářů se však rozhodl pokračovat ostravský městský obvod Krásné Pole, spolu se skupinkou ochotných pekařek a kuchařů. Učinili tak stejně jako v minulých vlnách, během nichž domácím občerstvením obdarovali ostravské záchranáře již asi pětkrát.

Pro další podporu si vybrali předvánoční čas - nechali připravit domácí občerstvení v krásnopolských restauracích, ochotní dárci, kteří chtěli zdravotníky potěšit, napekli buchty a dezerty. K podpoře se připojily i učitelky ZŠ Krásné Pole, které si i přes svou vytíženost našly čas a upekly záchranářům sladké dobroty, sedmá třída školy zase poslala zdravotníkům hezké přání.

Obdarování to bylo trojnásobné: prvním občerstvením byl srnčí guláš, na němž si pochutnaly všechny ostravské posádky, které ten den sloužily. Druhá várka, tentokráte převážně řízků, mířila na stanoviště do Poruby. Dva dny před Vánocemi přivezl starosta městského obvodu Krásné Pole, Ing. Tomáš Výtisk a místostarostka Zdeňka Klásková, oběd včetně domácího chleba, na stanoviště v Zábřehu, kde je soustředěno nejvíce zásahových posádek.

Záchranáři touto cestou děkují všem, kteří se na milé podpoře a povzbuzení podíleli. Velmi si vážíme ocenění za naši práci. Jsme tady pro vás…

(mabys, zdroj: ZZS MSK)

Příbuzné články