Za zábavou nejen s dětmi: 4. díl - Virtuální realita

Stojím a rozhlížím se. Vypadá to lépe, než jsem čekala. Hlavou se mi mihne Avatar. První 3D film, co jsem kdy v kině viděla. Byla jsem unešená úplně stejně jako teď. Barevný svět na dotek… paráda. Přestaň blbnout, krotím se. Tohle je přece úplně jiný příběh. Vracím se do reality, kde svým světelným mečem sekám po dalším bloku. To vše za zvuků hudby. No, realita… Virtuální realita.

Potomci dnes vybírají sami. Vstávejte, holoto, od toho počítače a řekněte, co dnes budeme dělat! Potutelně se usmívají. Vědí proč a já budu brzy vědět taky. Neomylně míříme od her ke hrám. A já nemůžu říct ne, i když tohle prostě není moje parketa…

Virtuální realita je technologie, jenž vytváří iluzi reálného či fiktivního světa, s kterým můžete interaktovat. K zážitku, který budí dojem skutečnosti, potřebujete helmu nebo brýle se speciálním zobrazovacím zařízení pro generování realistických vjemů. K dispozici pak je na stovky her různých žánrů. Každý si přijde na své, stačí si vybrat.

Virtuální Realita Ostrava

Kousek od areálu VŠB-TUO v Porubě najdete Virtuální Realitu Ostrava. Nabízí přes 152 různých titulů k hraní. Navíc vám poskytnou také pronájem na různé společenské akce v rámci Moravskoslezského kraje. Ideální na oslavy či pracovní teambuildingy.

Adresa: Opavská 768/101, 708 00 Ostrava
Vstupné: dospělí 290 Kč, studenti VŠB-TUO 200 Kč, ostatní studenti 250 Kč
Web: www.vr-ostrava.cz

Zábavní centrum Hornik

Největším virtuálním světem se pyšní Zábavní centrum Hornik. Nejen, že pro vás má přichystány nejrůznější žánry, ale také vás vtáhne do adrenalinového světa závodních jezdců ve formě VR Racingu. Vyznavači akčních her si také přijdou na své! Hornik má ve svém virtuálním repertoáru VR Katwalk, kde pomocí přirozeného pohybu můžete prozkoumávat terén, číhat na nepřítele nebo uhýbat před zásahy.

Adresa: Zámecká 18, 702 00 Ostrava
Vstupné: VR Realita: dospělí 369 Kč, děti, studenti 319 Kč. VR Racing: dospělí 189 Kč, děti, studenti 159 Kč. VR Katwalk: dospělí 319 Kč, děti, studenti 299 Kč
Web: www.zabavahornik.cz

E-motion Park Ostrava

Simulátory závodních aut můžete přijít vyzkoušet také do E-motion Park Ostrava. A pokud vám virtuální realita nebude stačit, směle naskočte do elektrických motokár.

Adresa: Rudná 3120/326, Ostrava-Zábřeh
Vstupné: dle vybraného simulátoru a minutáže od 149 Kč do 499 Kč
Web: www.e-game.cz

Mr. Virtual

Chcete si odběnout jen tak mezi nákupy? Pak je tady pro vás Mr. Virtual i s VR kinem. A to přímo u Forum Nová Karolina. Stejně jako Virtuální Realita Ostrava nabízí i Mr. Virtual pronájem svého vybavení pro soukromé akce.  

Adresa: K Šalomounu 3347/2, 702 00 Ostrava
Vstupné: 30 minut 195 Kč, 60 minut 295 Kč
Web: www.mrvirtual.cz

Virtuální Realita Havířov

Nechat se přenést do světa her můžete i ve Virtuální Realitě Havířov, kde se můžete těšit na jedny z nejlépe hodnocených her, co byly dosud vydány. Jde o útulnou hernu s domáckým prostředím. Virtuální Realita Havířov pořádá pro své hráče také turnaje.

Adresa: Národní třída 1541/14a, 736 01 Havířov
Vstupné: 200 Kč

Děti nadmíru spokojené. Nebojím se použít slovo šťastné. Jejich nápad, jejich radost. Tohle prostě mezi mladými letí. A nejen mezi nimi! Píšu kamarádkám, že bychom mohly zajít. Bar a netradiční cvičení v jednom. Neberte to!

      

Seriál - Za zábavou nejen s dětmi:

      

       

       

(zb, foto: vr-ostrava.cz)

Příbuzné články