Za zábavou nejen s dětmi: 1. díl - Únikové hry

Studený pot vám teče po zádech. Mrazení. Zrychlený tep. Něco vám dýchá na záda a vy se snažíte najít úkryt, únik, řešení. Hlavně ať přežijí děti! ... a já! Svět únikových her před vámi rozprostírá své kouzlo.

Trávení volného času s pubertálními potomky je slast. Především v situaci prudkého hormonálního gejzíru majícího za následek "blbá matka, debilní fotr". Přesto je nechcete nechat trávit tyto těžké roky jen s mobilem v ruce a kamarády ze sídliště. A proto seberte odvahu, vzpouzející se děti křičící něco o Ježíši a trapnosti vašich předchozích neúspěšných pokusů jak být "top, strop", přibalte do batohu Filipa a vyražte do světa únikových her. Nešlápnete vedle.

Že jste ještě nikdy o únikových hrách neslyšeli? Budete uzavřeni v místnosti s jedinečnou atmosférou. Ve formě hádanek, úkolů, indicií a logických her se postupně proplétáte dějem a nacházíte dříve skryté. Čekají na vás nástrahy, které musíte vyřešit v 60 minutovém časovém limitu. Není se čeho bát. Kdo si příliš nevěří, může zvolit hru s menší obtížnosti. V Moravskoslezském kraji si můžete vybrat z následujících míst.

THE CHAMBER OSTRAVA

The Chamber Ostrava působí na poli únikových her již několik let. V Ostravě nabízí 4 propracované příběhy pro 2-8 hráčů. Dům duchů pro nebojácné vymítače. Mysteriózní Tajemnou pracovnu vhodnou i pro menší děti. Zběsilý Útěk ze žaláře před jistou popravou. Akční Hackerovo doupě s technologickými vymoženostmi.

Mimo klasických vnitřních her nabízí The Chamber Ostrava také outdoorovou Urban Game, která se odehrává v Dolní oblasti Vítkovic, a také fyzicky náročnější Racing Formula, kde si nejprve musíte sestavit auto (pro 8 - 16 lidí, flexibilní čas 2 - 6 hodin).

Adresa: Smetanovo náměstí 1180/7, 702 00 Ostrava
Vstupné: podle hry od 1090 Kč do 1590 Kč vždy za celý tým
Web: ostrava.thechamber.cz

EXIT OSTRAVA

Dalším ostravským provozovatelem únikových her je Exit Ostrava, který sídlí přímo naproti pasáže Vesmír. Vybírat můžete ze dvou her. Hráli jste si jako malí rádi na “Policajty a zloděje”? A preferovali jste tu temnou stranu? Pak je pro vás připravena Loupež v Casinu. Pokud vás více láká dobrodružství ve stylu Indiana Jonese, zvolte Ztracený poklad.

Adresa: Nádražní 536/29, 702 00 Ostrava
Vstupné: podle hry od 1290 Kč do 1390 Kč vždy za celý tým
Web: www.exitostrava.cz

EXIT DOOR

V Ostravě ještě zůstaneme s Exit Door. Pro únikové hry jsou krajská města ideální vzhledem ke vzrůstající oblibě mezi mladší generací, která zde studuje. Exit Door se vás bude snažit nalákat na Tajnou zásilku. Jako agent budete muset najít na místní poště ukryté dokumenty a dostat je do bezpečí. A nebo se můžete vžít do role Keanu Reevese či Sandry Bullock v únikovce Nebezpečná rychlost. Výběr je jen na vás.

Adresa: Střelniční 77/10, 702 00 Ostrava
Vstupné: podle počtu hráčů od 900 Kč do 1500 Kč za celý tým
Web: www.exitdoor.cz

ESCAPE GAME

Escape Game provozuje únikové místnosti také mimo Ostravu a to konkrétně v Opavě, Bruntálu a ve Frenštátu pod Radhoštěm. Ostrava nabízí čtyři místnosti. Fantazy prošpikovanou Školu kouzel. Starodávnou legendu s Excalibrem Krále Artuše. Teroristický akční počin Nulová šance a klasickou mafiánštinu Al Capone. V Bruntále se na vás těší všeříkající Dr. Jones. Ve Frenštátě pod Radhoštěm pak budete lovit podklady s Piráty. A nakonec v Opavě si necháte protřepat Martini jako Agent 007.

Adresa:
Ostrava: Slévárenská 415/4, 709 00 Ostrava
Opava: Vyhlídalova 2115/11, 746 01 Opava
Bruntál: Hotel Slezan, Revoluční 20, 792 01 Bruntál
Frenštát pod Radhoštěm: Horní 25, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm
Vstupné: podle počtu hráčů od 800 Kč do 1300 Kč za celý tým
Web: www.escapegame.cz

OUTLAST ESCAPE

Jste fanda vojenské tématiky? Pak je tady přímo pro vás Outlast Escape z Frýdku-Místku a jejich jedinečná hra.

Adresa: Náměstí Svobody č. 48, 738 01 Frýdek Místek
Vstupné: dospělí 250 Kč, studenti 200 Kč, děti senioři, ZTP a ZTP/P 100 Kč
Web: outlast-escape.cz

Každý si prostě přijde na své. Zážitky jsou zaručeny. Potomstvo bude mít co dát do stories na Instagramu a vás bude hřát pocit, že občas se z té hromady trapnosti, blbosti a nepochopení umíte vyhrabat do kolonky "ale jo, dneska to celkem ušlo a nebyla to taková pruda". A o tom to je, tak na co čekáte?

      

Seriál - Za zábavou nejen s dětmi:

      

       

       

(zb, foto: ostrava.thechamber.cz)

Příbuzné články