Kam o víkendu v Ostravě se vstupem zdarma?

Také v druhé polovině září 2021 se nabízí v Ostravě řada zajímavých akcí s volným vstupem či za dobrovolné vstupné. O mnohých z nich průběžně informujeme v našem online magazínu, zajímavé tipy bývají k nalezení i v Kalendáři akcí, kde si je můžete jednoduše vyfiltrovat. Na co se tedy můžeme o nejbližším víkendu těšit?

V sobotu 18. září 2021 to bude například sousedská slavnost Zažít Ostravu jinak, která se bude konat od 13 hodin v centru města na ulici Zahradní a je součástí kampaně Evropského týdne mobility na podporu udržitelných forem dopravy v evropských městech. Těšit se můžete například na stánky s občerstvením, koncert kapely Nedivoč, taneční workshop, aktivity pro děti, obchůdky se zajímavým zbožím nebo třeba bazar kytek.

Pro milovníky tance bude v sobotu od 16 do 19 hodin připravena ve Farská zahrada v Ostravě-Heřmanicích jiná událost - Swingová tančírna pro rodiny s dětmi. Akci, na níž je vstupné dobrovolné, pořádá škola swingu Jazz Monkeys. Pořadatelé na akci zvou slovy: „Přijďte se naučit pár základních kroků a pak si jen tak bezstarostně zatančit na živou kapelu. Starší děti od 10 let se můžou zúčastnit tanečního workshopu s vámi, pro ty mladší je zajištěno odpoledne plné netradičních her a soutěží s animátory. Můžete se také těšit na taneční vystoupení choreografické skupiny Jazz Monkeys Lindyhoppers.“ Více na Facebooku.

Taky v neděli 19. září 2021 můžete v Ostravě navštívit zajímavé akce s volným vstupem. Asi tou největší bude rodinný kulturní festival Ostravský kompot, jež se uskuteční v Trojhalí Karolina. O chystané akci plné hudby a dobré zábavy jsme informovali v samostatném článku. Těšit se můžete mimo jiné na vystoupení dnes už téměř legendární ostravské kapely Buty. 

Pokud ale máte rádi klidnější nedělní akce, zkusit můžete třeba promenádní koncert s Šuba Duba Bandem. Koncert se bude konat od 15 hodin v Komenského sadech v centru Ostravy u Komenského busty. Multižánrová kapela z Frýdku-Místku představí svou hudební show a díky netradičnímu obsazení, tedy spojení saxofonů, trumpet, zpěvu a rytmiky s vlastními aranžemi jazzu, funku, rocku, vtáhne posluchače do energického víru hudby.

A v neděli můžete být také u toho, když se bude slavnostně otevírat prostor nazvaný Zeleň za Lunou. Zde se veřejné prostranství za kinem Luna v Ostravě - Zábřehu změnilo na příjemné místo pro setkávání přátel, pro sportovní, školní, odpočinkové i rekreační aktivity. Kromě vysazení nové zeleně přibyla řada nových možností pro volný čas - in-line dráha, stoly na ping pong, workoutové hřiště… Během nedělnoí akce od 13 hodin můžete vidět exhibici profesionálních parkouristů a představení jednotlivých prvků nového parkourového hřiště. Zájemci si budou moci parkour pod dohledem zkušených lektorů na místě vyzkoušet a zasoutěžit si o věcné ceny.

(hav, foto: www.buty.cz)

Příbuzné články