Několik ostravských divadel bude slavit Noc divadel

Celorepubliková Noc divadel bude v Ostravě pestrá. Svůj program si na večer v sobotu 19. listopadu připravilo hned několik ostravských divadel. Těšit se mohou děti, dospívající i dospělí. Vstupy do divadel budou zdarma či za dobrovolný příspěvek. Tématem jsou letos hrdinové.

O pestrém programu ostravského Divadla Petra Bezruče jsme vás již na těchto stránkách informovali. Svůj program také již zveřejnila i další ostravská divadla, například Divadlo loutek, kde se bude začínat už v 16.30 hodin.

Na svých stránkách například své návštěvníky lákají slovy: „Přijďte se podívat, jak ožijí hrdinové na fasádě našeho divadla, vyrobte si svého vlastního hrdinu nebo si prohlédněte, jak vidí hrdiny z našich pohádek děti. Tématem letošního ročníku Noci divadel jsou hrdinové. Hrdinové ve všech možných podobách toho smyslu slova. Divadlo loutek Ostrava si pro tuhle speciální příležitost připravilo program s hrdiny a o hrdinech. S těmi, které můžete vidět na fasádě našeho divadla – králem, královnou, kašparem, čertem... Dveře našeho divadla se pro vás otevřou třetí listopadovou sobotu a my vás srdečně zveme na večer u nás v divadle a jeho okolí.“ Program bude doplněn také třeba o opékání špekáčků před budovou divadla.

V Divadle Antonína Dvořáka bude také veselo. Během letošní Noci divadel to tam plánují převrátit „trochu naruby“. Z herců, tanečníků a dalších umělců se stanou hudebníci, zpěváci, barmani a průvodci zákulisím. A jeviště ovládne Činoherní studio NDM se svým divadelním manifestem. Z šaten se stane bar, z foyer bizarní fotokoutek. A navíc divadlo pro tenhle večer přivítá i posily z Arény a od Bezručů.

Kompletní program najdete zde. Těšit se můžete například na narkofolkovou nekorektní kapelu Lefineser (v 18 hodin), premiéru divadelní performance Činoherního studia NDM (od 19 hodin či 21 hodin) nebo třeba flashmob Perfect body, pretty face / bleskový nácvik taneční choreografie diváků a tanečníků NDM Rity Coralo Pirez a Reie Masatomiho (ve 20 hodin).

O projektu Noc divadel si můžete přečíst i na www.nocdivadel.cz.

(hav, foto kapely Lefineser: bandzone.cz)

Příbuzné články